İmamoğlu: Ben onları mertçe er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak film çekiyor!

İmamoğlu: Ben onları mertçe er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak film çekiyor!
22 Mart 2024 18:58

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan İmamaoğlu, “Ben onları mertçe er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak film çekiyorlar. Bir kumpasla 4 buçuk sene önce bir il başkanlığının alımı esnasındaki filmi üzerinden bizi lekelemeye çalışıyorlar. Bunlar hiç değişmedi” dedi.

 

 

Bayrampaşa’da vatandaşlara seslenen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

 

 

“İstanbul’un muhafızlığına devam edeceğiz. Bu seçimde iki seçenek var; ya tam gaz geri seçeneği, ya o kazanacak, ya da tam yol ileri diyenler kazanacak. Tam gaz geri diyenler İstanbul’u 2019 öncesine geri döndürmek istiyorlar. İstanbul tam gaz gidiyor, rekor üstüne rekor kırıyor. Onlar İstanbul’u sıfır noktasına getirmek istiyorlar.

 

 

“Metro inşaatlarını yapan şirketlere 70 milyon avro borçları vardı”
Bunların yöneticilikten anladığı vatandaşa kaşıkla ver, kepçeyle al. Biz göreve başladığımızda hiçbir metro inşaatında çalışma yoktu. Bütün inşaatlar durdurulmuştu, bazılarına hiç başlamamışlardı. Sonra başlayalım deyip başlayamadılar. Sonra başlayanlar da tekrar durdu. Bunların rantçılığı yüzünden İstanbul’un bütçesi iflas etmişti. Metro inşaatlarını yapan şirketlere 70 milyon avro borçları vardı. Artık TL’den konuşamıyoruz. Biz ne yaptık, o borçların hepsini ödedik. 5 yılda 65 kilometre metro bitirdik. 62 tane metro durağı açtık.

 

 

“Senin metro konusunda ağzını açmaya hakkın yok”
Eyüpsultan-Bayrampaşa metrosunun da ihalesini yaptık ve başladık daha yeni. Utanmadan bizim yaptığımız 65 kilometre metroya sahip çıkmaya çalışıyorlar, rakamlarla oynuyorlar. Sen 10 metro inşaatını aylarca yıllarca durdurmuşsun, borç bırakmışsın. Senin metro konusunda ağzını açmaya hakkın yok. ‘İstanbullulardan özür dilerim’ demiyorsunuz. Güzel işlerimizi reddetmeye çalışıyorsunuz. Gün geldi yerin altında 10 bin kişi çalıştı metro için. En zor zamanda, pandemide bile durdurmadık metro inşaatlarını.

 

 

“Onlara bye bye diyeceğiz”
2019 öncesinde İBB’nin hiç kreşi yoktu. Şimdi 100. Önümüzdeki dönem 200 olacak. Bunların her şeyi sıfır. Tam 300 bin, milletin evlatlarına, burs verdik. 7 bin 500 lira burs verdik, şimdi 15 bin lira vereceğiz. Onların derdi bir avuç insan… Bunların bütün notları sıfır. Biz 200 bine yakın gencimize iş bulduk. Bağımlılıkla mücadele etmek için kaç merkez vardı? Sıfır. Bunların belediyeciliği bu. İstanbul’un kaynaklarına göz diktiler. O günler geçti. Onlara bye bye diyeceğiz. İstanbul, belediyeciliğin tadını aldı. İstanbul artık israfçıları, rantçıları seçer.

 

 

“Millete hırsız, yalancı, sandıklarda terörist var dediler”
Onlara oy vermemek yetmez. Zaman, particilik zamanı değil, pireye kızıp yorgan yakma zamanı hiç değil. 2019’da ne kadar adaletlilerse şimdi de o kadar adaletliler. Millete hırsız, yalancı, sandıklarda terörist var dediler mi? Gene kendilerine gelmediler, aynı şeyleri yapıyorlar. İstanbul’u kazanırlarsa daha da kötüleşecekler. Onay kabul edecekler. Kendilerinden olmayanları daha fazla suçlamaya devam edecekler. Emeklilerin, işçilerin durumu daha da kötü olacak. Onlar hiçbir zaman değişmedi, değişmeyecekler.

 

 

“Ben onları mertçe er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak film çekiyor”
Ben onları mertçe er meydanına çağırıyorum, onlar yol kıyılarında otobüs yakarak film çekiyorlar. Bir kumpasla 4 buçuk sene önce bir il başkanlığının alımı esnasındaki filmi üzerinden bizi lekelemeye çalışıyorlar. Bunlar hiç değişmedi. Şu anda sokak sokak bakanları geziyorlar. Ankara’dan 17 tane bakan geldi. Onların arkasında bir kişi var, benim arkamda 16 milyon var. Biz 5 yılda 25 yıla bedel iş yaparız. Sizden yetki istiyoruz. Onların 5 yılda harcadıkları paranın yarısı kadar para harcadık, 2 katı kadar iş yaptık.