İmam hatip seferberliği!

İmam hatip seferberliği!
24 Ocak 2023 10:20

İmam hatip liselerinden mezun olan öğrenciler için başlatılan “Öğrenci Başarısının Artırılması” projesinin 16 milyon TL olan kaynağı, 56 milyon 970 bin TL’ye çıkarıldı.

 

 

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre İmam hatip liselerinden (İHL) mezun olan öğrencilerin merkezi sınavlarda başarısının düşük olması üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “öğrenci başarısının artırılması” için 2020 yılında proje başlattı. 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan proje için 16 milyon TL kaynak ayrıldı. Başarının artırılmasına yönelik AR-GE çalışmaları için 2021 yılında 6 milyon TL harcama gerçekleştirildi. Harcamanın etüt, proje ve makine-teçhizat alımını kapsadığı belirtildi.

2022 yılındaki AR-GE çalışmaları kapsamında harcanan para ise 5,9 milyon TL oldu. 2022 yılının sonu itibarıyla tamamlanacağı belirtilen projenin tamamlanma yılının 2025 olarak güncellendiği öğrenildi. Proje için öngörülen kaynak da üç kat artırıldı. Buna göre, 16 milyon TL imam hatip liselerindeki öğrencilerin akademik başarısının artırılmasına yönelik 16 milyon TL harcama öngörüsü ile başlatılan projenin toplam bütçesi, 56 milyon 970 bin TL’ye yükseltildi. İHL’lerdeki öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasına yönelik proje kapsamında 2023 yılında yapılması planlanan harcama ise 15 milyon TL olarak ifade edildi. Ülkenin 81 ilinde yürütülecek proje kapsamında yapılacak çalışmalar ise yine etüt, proje ve makine-teçhizat alımı olarak sıralandı.

 

UYUMSUZLUK VERİLERLE SABİT

 

 

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavın yerleştirme sonuçları, eğitim sistemi ve öğrencilerin tercihleri arasındaki uyumsuzluğu gözler önüne seriyor. Sınava giren öğrencilerin yüzde 34’ü sınavla öğrenci alan okullara yönelik tercih yaparken imam hatip ortaokulundan mezun öğrencilerin yüzde 47’si, ortaöğretim yaşamına imam hatipte devam etmek istiyor.