İliç’te toprak altında kalan dokuz işçiye sigorta ayıbı!

İliç’te toprak altında kalan dokuz işçiye sigorta ayıbı!
21 Mart 2024 09:55

Maden işçilerine uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı 1 milyon TL’ye yükseltildi. Ancak düzenlemeye İliç dahil edilmedi. Toprak altında kalan işçilerin yakınlarına 150 bin TL ödenecek.

 

Fotoğraf: Anagold

 

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde göçük altında kalan dokuz maden işçisinin, yükseltilen yeni kaza teminatlarına dahil edilmediği belirtildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; madende çalışan işçilere uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı yeni yapılan düzenleme ile 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi. 19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler, ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alacak.

 

 

GEÇİCİ MADDE İLE İLİÇ DAHİL EDİLMEDİ

 

 

Ancak düzenlemeye geçici bir madde konularak İliç kazası dahil edilmediğinden bu madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği belirtildi. Bu işçilerin yakınlarına Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta aracılığıyla yapılacak teminat ödemeleri ise yeni düzenlemenin dışında yer alıyor.