İktidarla muhalefet bütçe görüşmelerinin son gününde helalleşti!

İktidarla muhalefet bütçe görüşmelerinin son gününde helalleşti!
28 Kasım 2021 09:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumdaki fay hatlarını ortadan kaldırmak amacıyla yaptığını açıkladığı “hellalleşme” çağrısı, siyasetin önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor.

 

 

 

İktidar ve muhalefet cephesinde Kılıçdaroğlu’nun çağrısına dair tartışmalar sürerken iki taraf Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir “hellalleşme!” örneği verdi. Bir ayı geçen görüşmelerde birçok kez sesler yükselmiş, karşılıklı ağır sözler sarf edilmiş, hatta tırmanan gerilimde milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü anlar yaşanmıştı. 38 günde 23 kez toplanan komisyonun son gününde iktidardan muhalefete söz alan tüm siyasetçiler “helallik” istedi.

 

 

CHP grubu adına konuşan Bülent Kuşoğlu, “Hakkını yediğimiz, kalbini kırdığımız varsa helal etsin”, HDP grubu adına konuşan Garo Paylan, “Eğer bir kalp kırdıysak, kimsenin gönlüne herhangi bir şekilde bir yara koyduysak hakkınızı helal edin”, AK Parti grubu adına konuşan Cemal Öztürk, “Hepinizden varsa bir kırgınlık, helallik diliyorum. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız, memleketimize faydalı olmak için gayret gösteriyoruz, kimsenin iyi niyetinden de şüphemiz yok” dedi.

 

 

Yürütme adına söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Biz de sesimizi yükseltmiş olabiliriz, kırmış olabiliriz, bu bilinçli bir şey değildir, sadece görüşmeler çerçevesinde biz elimizden geldiği kadar nezaketle çalışmaları yürütmeye çalıştık” değerlendirmesinde bulundu.

 

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz da bütçe görüşmelerinde görev alan herkese teşekkür ettikten sonra, “Ben de bu süreçte bir haksızlık yaptıysam, eşitsizlik yaptıysam, herhangi bir arkadaşımızın gönlünü kırdıysam helallik diliyorum, varsa kendi hakkımı da helal ediyorum” şeklinde konuştu…