İktidar medyayı sindirdi otosansür yaygınlaştı!

İktidar medyayı sindirdi otosansür yaygınlaştı!
9 Ekim 2014 09:00

AB, karneyi yayınladı. Raporda eksiler artılardan fazla. İktidara yönelik ciddi eleştiriler var. Yargı ve temel haklarda sınıfta kaldık.

 

 

Av­ru­pa Bir­li­ği (AB) Ko­mis­yo­nu, ha­zır­la­dı­ğı “2014 yı­lı İler­le­me Ra­po­ru­”nu açık­la­dı. Ra­por­da bu yıl öne çı­kan ke­li­me ise “en­di­şe­”. Olum­lu ge­liş­me­le­rin de yer al­dı­ğı ra­por­da ek­si­ler ço­ğun­luk­ta… İş­te on­lar­dan ba­zı­la­rı:

 

 

Çok sa­yı­da ha­kim, sav­cı ve po­li­sin gö­rev­den alın­ma­sı en­di­şe­ye, yol­suz­luk suç­la­ma­la­rı­na kar­şı ay­rım­cı­lık yap­ma­yan, şef­faf ve ta­raf­sız şe­kil­de so­ruş­tur­ma yü­rüt­me ye­te­nek­le­ri üze­rin­de cid­di şüp­he­ye ne­den ol­du.

 

 

Yolsuzluk suç­la­ma­la­rı­na hü­kü­met ta­ra­fın­dan ve­ri­len ya­nıt, yar­gı­nın ba­ğım­sız­lı­ğı ve güç­ler ay­rı­lı­ğı ko­nu­la­rın­da cid­di en­di­şe­ye ne­den ol­du.

 

 

Dev­let yet­ki­li­le­ri med­ya üze­rin­de sin­di­ri­ci et­ki ya­ra­tan açık­la­ma­lar yap­ma­yı sür­dür­dü. Bu du­rum­ yay­gın oto­san­sü­re, ga­ze­te­ci­le­rin is­ti­fa­la­rı­na ve ko­vul­ma­la­rı­na ne­den ol­du.

 
Sos­yal med­ya­yı kı­sıt­la­ma­ya yö­ne­lik gi­ri­şim­ler ve med­ya­ya bas­kı yay­gın bir oto­san­sü­re ne­den olu­yor ve kı­sıt­la­yı­cı bir ifa­de öz­gür­lü­ğü yak­la­şı­mı­nı yan­sı­tı­yor.

 
Ai­le içi şid­det, na­mus ci­na­yet­le­ri ve ço­cuk yaş­ta zor­la ev­len­dir­me­ler cid­di en­di­şe ne­de­ni ol­ma­yı sür­dü­rü­yor.
Top­lan­ma öz­gür­lü­ğü yak­la­şı­mı ol­duk­ça kı­sıt­la­yı­cı.

 

 

Boz­kır ra­po­ra tep­ki­li

 

 

Ra­po­ra ilk tep­ki Av­ru­pa Bir­li­ği Ba­ka­nı Vol­kan Boz­kı­r’­dan gel­di. Ba­kan Boz­kır, “A­B’­de Tür­ki­ye­’y­le il­gi­li yan­lış ka­na­at­ler var. Her za­man ol­du­ğu gi­bi bu yıl da ra­po­run için­de yer alan hak­lı ve ma­kul eleş­ti­ri­le­ri dik­kat­le not ede­ce­ği­z” de­di.

 

 

Kaynak: Sözcü