İki bin metrede çilingir sofrası

İki bin metrede çilingir sofrası
26 Ekim 2012 10:49

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’ndeki dünyaca ünlü paraşüt merkezi Babadağ’dan yamaç paraşütüyle tandem (ikili) atlayış yapan 31 yaşındaki Osman Kutval, yükseklik korkusunu 2 bin metrede rakı içip, kavun yiyerek yendi. Muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkaran Kutval, yaklaşık yarım saatlik uçuş boyunca Türk Sanat Müziği şarkıları da söyledi.

İzmir’den tatil için Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’ne gelen brokerlık yapan Osman Kutval, 1970 rakımlı Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yapmak istedi. Paraşüt pilotu Şenol Arat ile birlikte Babadağ’ın zirvesine çıkan Kutval, 2’nci atlayışı olmasına rağmen uçuş öncesi sterse kapıldı. Paraşüt pilotu Şenol Arat ise, korkuya kapılan Kutval’ı rahatlatmak için ilginç bir sürpriz hazırladı.


 
2 BİN METREDE ÇİLİNGİR SOFRASI KURDULAR
 
İkili, 1 bardak rakı ve poşete koydukları kavunla Babadağ’ın 1700 metre pistinden kalkış yaptı. Sorunsuz kalkışın ardından Osman Kutval biraz rakı içtikten sonra rahatladı. Kutval, daha sonra Türk Sanat Müziği şarkıları söylemeye başladı. İkili uçuş boyunca kavun yiyip şarkılar söylerken, Osman Kutval, 2 bin metre yükseklikten eşsiz Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı. Belcekız Plajı’na sorunsuz inen ikili daha sonra sohbetlerine kaldıkları yerden devam etti.
 
‘PİLOTLAR ALKOL ALAMAZ’
 
Yolcusunun uçuş öncesi stres yaşadığını söyleyen paraşüt pilotu Şenol Arat, onu rahatlatmak için böyle bir yönteme başvurduğunu anlattı. Pilotların uçuş sırasında ve öncesinde kesinlikle alkol alamayacağını vurgulayan Arat, “Babadağ’dan tandem uçuş yapan pilotlar olarak, müşterimizin rahat koşullarda uçması önceliğimiz. Bu yüzden Osman arkadaşım için böyle bir hazırlık yaptım. Müşterilerimizin alkol almasında bir mahsur yok. Ancak pilotlar olarak kesinlikle kullanmayız. Yolcumuzun güvenliği bizim için her şeyden önemli” diye konuştu.