Çobandan Muharrem İnce’ye değnekli ‘ithal çoban’ isyanı!

Çobandan Muharrem İnce’ye değnekli ‘ithal çoban’ isyanı!
14 Ekim 2020 18:30

Muharrem İnce Sivas’tan başlattığı ‘Memleket Hareketi’ ziyaretleri kapsamında bugün Iğdır, Ardahan ve Kars’ı ziyaret etti.

 

 


İnce: Geçmişte canı yanan Erdoğan’ın kayyım konusunda ilkesel davranması gerekir

 

 

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, siyasette konjonktürel değil ilkesel davranılması gerektiğini belirterek, Kars Belediyesi’ne kayyım atanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Anadolu’yu dolaşan Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce 36. Ziyaretini Kars’a düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Kars Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili konuştu.

 

 

“Ben şu ana kadar siyasette ilkesel davrandım” diyen İnce, şöyle devam etti:

 

 

“Bu konudaki görüşüm şudur. Bir siyasi parti bir kişiyi aday yapıyor, sonra YSK ‘aday olabilir’ diyor, sonra bu kişi milletin karşısına geliyor, millet de seçiyor. O halde millet seçmişse kabulleneceksiniz. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı varsa görevden alabilirsiniz. Ancak o zaman da kuralı bellidir. Belediye meclisi kendi içerisinden seçer. AKP’nin çoğunluğu varsa meclise seçtiriyor, yoksa kayyım atıyor. Ben bunu ilkesel olarak doğru bulmuyorum. Aslında bu konuda canı yanmış olan kişi Erdoğan’ın kendisidir; geçmişte hapse girdiğinde görevden alındığında yerine kendi partisinden birine ANAP’lı SHP’liler Meclis üyelerimin de destekleri ile yine başka bir refah partili Ali Müfit Gürtuna seçildi..”

“Aslında bu konuda canı yanmış olan kişi Erdoğan’ın kendisidir; geçmişte hapse girdiğinde görevden alındığında yerine kendi partisinden birine ANAP’lı SHP’liler Meclis üyelerimin de destekleri ile yine başka bir refah partili Ali Müfit Gürtuna seçildi..”

 

 

İnce’nin Kars ziyaretinden kareler:

k1 k2 k3 k4 k5 k6 k7 k8 k9 k10 k11 k12 k13 k14 k15

 

 

Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi ile İçişleri Bakanlığı arasında yaşanan “ışık” polemiğiyle ilgili konuştu. İnce, “Anayasa Mahkemesi üyesi, ‘ışıklar yanıyor’ diye tweet atıyor, İç İşleri Bakanlığı buna cevap veriyor. Modern bir hukuk devletinde bunlar olabilir mi?” diye tepki gösterdi.

 

İnce şöyle devam etti:

 

“Devletin kurumları, gelenekleri hiç bu kadar ayağa düşmemişti. Devlet çöktü şu an. Hukuk çöktü yargı çöktü… Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey var mı? Anayasa Mahkemesi üyesi, ‘ışıklar yanıyor’ diye tweet atıyor, İçişleri Bakanlığı buna cevap veriyor. Modern bir hukuk devletinde bunlar olabilir mi? Allah’tan yine ışıkla anlaşmışlar. Bu cehaletle yakında bunlar dumanla da anlaşılırlar. Işıkla anlaşmak neyi ima ettiğini bilemem. Bu ülkede her türlü darbeye ve teröre karşıyız. Biz Memleket Hareketi olarak dün gece tepkimizi gösterdik. Geç kaldığımızı zannetmiyoruz.”

İnce, Iğdır’dan Ardahan’a giderken Kars’ın Susuz ilçesi mevkiinde yol kenarında gördüğü çobanların sorunlarını dinlemek için otobüsten indi. Ucuz iş gücünün kendilerini mağdur ettiğini dile getiren çobanlar, Afgan ve Suriyeli çobanların bin liraya çalıştırıldığını belirterek, kendilerinin tercih edilmediklerini söyledi.

 

Bir süre çobanları dinleyen İnce, “Buzağı ithal, yem ithal, et ithal, ilaç ithal çoban da ithal öyle mi?” diye sordu. İnce’ye “Hepsi ithal” cevabını veren bir çoban, “Üstelik çobanları ucuza çalıştırıp paralarını da vermiyorlar. Şu an köyde 70 genç var hepsi işsiz. Bir de diyorlar ki, biz çiftçilerimize yardım ediyoruz. Bir şey almıyoruz. Sosyal hakkım yok. Hiçbir şeyden faydalanamıyorum” dedi. Ardından elindeki çoban sobasını kaldırarak “Hiçbir şeyim yok. Sadece bu çubuğum var” diyerek İnce’ye dert yandı.

 

 

Hayvancıkların sahipsiz olduğunu kaydeden Muharrem İnce, “Çiğ süt sorununu çözmeden Türkiye’de hayvancılık gelişemez. 10 Ekim’de Ulusal Süt Kongresi toplandı. Marketçileri bile oraya çağırdılar ama üreticileri çağırmadılar. Üreticiler, besiciler, hayvancılar sahipsizdir. Allah’ın izni, milletin isteğiyle Memleket Hareketi’ni Türkiye’nin başına getirdiğimizde biz bu ülkede hayvancılığı geliştireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

İnce’nin Ardahan ziyaretinden kareler:

 

a1 a2 a3 a4 a5 a6 a7
r1

r2

r3

r4

r5

r6

r7

Muharrem İnce Kars’ın Susuz ilçesinde sığır çobansızlarının şikayetlerini dinledi; çözüm önerilerini sundu…

İnce Iğdır -Ardahan yolu kontrol noktasını da ziyaret ederek kolluk kuvvetleriyle sohbet etti.

 

Iğdırlı’larla selamlaşıp dertlerini dinleyen İnce’nin Azeri teyze ile diyaloğu dikkat çekti.

 

 

İnce Iğdır’da yaptığı açıklamada “Biz bugün aslında Nahçıvan’a gitmek istedik. Uluslarası Hukuk anlamında da Birleşmiş Milletler kararları anlamında da haklı olan Azerbaycanlı dostlarımız, kardeşlerimiz var. İşgalci bir Ermenistan var. Biz onlara destek vermek için gitmek istedik ama güvenlik gerekçeleriyle mümkün olmadığını söylediler. Burdan Ardahan’a geçeceğiz. Azeri kardeşlerimize destek vermek için bugün buradayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

İnce ayrıca “Devlet ışıklarla birbirine mesaj veriyor. Mahkemelerinde adalet yok, sokaklarında güvenlik yok. AYM üyesi ile İçişleri Bakanlığı yetkilileri birbirlerine mesaj veriyorlar. Bunlar yakında ışıkla değil de dumanla da mesaj verebilirler. İlkel ve çağdışı bir kafa bu. Bu ilkel kafa yakında dumanla mesaj verirse hiç şaşırmam.” dedi.

 

 

 

 

r1 r2 r3 r4 r5 r6 r7 r8 r9 r10 r11 r12