İdeal düğün yemeği nasıl olmalı?

İdeal düğün yemeği nasıl olmalı?
2 Nisan 2024 17:16

Düğünün en zor aşamalarından biri de düğün yemeği hazırlamaktır. Bu anlamda iyi bir catering firması ile çalışmak oldukça önemlidir. Aksi taktirde düğün misafirler tarafından beğenilmeyebilir. Özellikle düğün paketinin düğün salonu içerisinde olmayan düğünlerde catering en çok tercih edilen hizmetlerden biridir. Sizler de en iyi düğün menüsüne hazırlamak istiyorsanız ve bunun için uzmanlardan yardım almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Düğün Menüsü Nasıl Hazırlanır?

Düğün menüsü listesi hazırlama esnasında eğer bir firma ile anlaşılacaksa bu durumda yemeklerin menüsün ne olması gerektiğine karar vermek gerekir. Yemek menüsü deneyimli bir firma ile kolayca ortaya çıkartılabilir. Bu anlamda iyi bir catering firması için dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir;

  • Firmanın güvenilir olması önemlidir. Düğün günü düğün sahiplerinin yarı yolda bırakmayacağından emin olmak gerekir.
  • Yemek organizasyonunda firmanın hangi yöntemleri tercih ettiği sorgulanmalıdır. Örneğin lüks düğün menüsü ya da kır düğün menüsü olarak çeşitli paketler sunulmalıdır.
  • Herhangi bir aksilik yaşanırsa eğer bu durumda alternatif menülerinde önceden hazırlanması gerekir.
  • Yemek esnasında kullanılacak olan sos ya da baharatlar mutlaka belirtilmelidir.
  • Alerjen özelliği düşük olan ürünler menüye eklenmelidir. Yüksek alerjeni olan ürünler mutlaka menüye eklenmemelidir.

Düğün Menüsü Hazırlama Tüyoları

Düğün menüsü hazırlama için belirli bir tüyoları göz önünde bulundurmak gerekir. Bu tüyolar sayesinde muazzam bir düğün günü geçirilebilir. İstanbul düğün yemeği düşünenler genel hatlara bakarak dikkat edilmesi gereken hususları göz önünde bulundurmalıdır. Böylece muhteşem bir düğün gerçekleştirilebilir.

Genel Noktalar

Konukların sıkılmaması adına yemekler zamanında servis edilmelidir. Yemek aralarında ise düğünün gidişatına yönelik olarak aperatifler sunulabilir. Başlangıç yemeği ve ana yemek arasında uzun bir süre olmamalıdır. Bu sebeple hızlı çalışan bir catering firmasıyla anlaşmak önemlidir. Aynı zamanda menü planlaması da birbiriyle uyumlu olmalıdır. Birbiriyle uyumsuz yemek lezzetlerinin bir arada olmaması önemlidir.

Davetlilerin Kontrolü

Düğün menüsü hazırlama esnasında davetlilerin kontrolü oldukça önemlidir. Çünkü düğün menüleri tamamen kişi sayısına göre düzenlenir. Fazla ya da az olması hem israf hem de memnuniyetsizliğe yol açabilir. Bu anlamda özellikle son gün kişi sayısını kesinleştirilerek ortalama bir fiyat vermek önemlidir. Aynı zamanda davetli sayısına yönelik olarak aperatifler de artırılabilir. Lokmalık ya da kanepe gibi atıştırmalıklar da menüye eklenebilmektedir.

İçecek Seçimi

Düğün menülerinde içecek seçimi mutlaka çok çeşitli olmalıdır. Çünkü çok çeşitli içecek var ve düğüne gelecek olan kişilerin hangi içeceği tercih edeceği daha önceden belirlenemez. Bu anlamda içecek çeşitliliği belirlenmelidir. Aynı zamanda alkollü bir düğün planlanıyorsa eğer buna yönelik olarak içki türleri ve şişe sayılara da belirlenmelidir. Çok fazla seçenek sunmak riskli olabildiği gibi az seçenek sunmak da risklidir. Bu anlamda catering firmasıyla detaylı görüşmek gerekir. Düğün yemeği hizmeti adına bu husul oldukça önemlidir.

Düğün Menüsü Yemek Seçenekleri

Düğün menüsü yemek seçenekleri aslında oldukça geniştir. Bunun en temel sebebi ise Türkiye’nin her bölgesinde birbirinden farklı yöreye ve adete sahip yerler olmasıdır. Ancak kentin firmaları genel olarak bulunduğu bölgenin yöresine yönelik olarak menü planlaması gerçekleştirir. Bu anlamda ortalama düğün menüsü yemek seçenekleri sunmaktadır. Düğün menüsü yemek seçenekleri genel anlamda şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Etli nohut yemeği
  • Kıymalı patates yemeği
  • Nohutlu pilav
  • Bakliyatlı ya da etli biber dolması
  • Tavuklu pilav
  • Cacık
  • Etli düğün çorbası
  • Etli karnıyarık
  • Zerde tatlısı
  • Tel kadayıf ya da cevizli baklava

Düğün Yemekleri Fiyatları

Düğün yemek menüleri hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemlilerinden biri de fiyatlardır. Fiyatlar aslında genel anlamda ortalama bir şekilde sunulsa da kaliteyi ve lezzeti de beraberinde getirmektedir. Lezzetli ya da kaliteli olan düğün menilerini çok yüksek fiyatlı bir şekilde sunabilmektedirler. Aynı zamanda uygun fiyatlı olan düğün menülerini çok lezzetsiz ve kalitesiz bir şekilde de sunan firmalar mevcuttur. Düğün yemekleri fiyatları genel anlamda iyi araştırılmalı ve firmaların menülerinin tadına mutlaka bakılmalıdır. Fiyatlar genel anlamda seçilen menünün içeriğine yönelik olarak ve kişi sayısına göre değişiklik gösterir. Bu sebeple düğüne çok az vakit kala misafirlerin net sayısı mutlaka çıkarılmalıdır.