İBB’nin yıkmak istediği kaçak kafeler, AKP’li belediye ve bakanlık tarafından engellendi

İBB’nin yıkmak istediği kaçak kafeler, AKP’li belediye ve bakanlık tarafından engellendi
17 Mart 2023 08:56

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak’taki “kaçak” kafeler, AKP’li Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi.

 

 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediyesi’nin imar planı değişikliğine tepki gösterdi. Buğra Gökce’nin, Büyükşehir Çalışıyor isimli sosyal medya hesabının “İBB’nin yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak’taki kaçak kafeler, Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi. Bu kafelerin 2019 yılında da imar affından faydalandığı ortaya çıktı” ifadelerini de eklediği paylaşımı şu şekilde:

“İmar Barışı’ndan yararlanarak yapı kayıt belgesi alan bu yapılar afet anında da vatandaşlarımızın can güvenliği için risk teşkil etmektedir. Bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı gereken yargı sürecini başlatacağımızı İstanbulluların bilgisine saygıyla sunarım.”

 

twit