Hindistan’da Müslümanların mahalleleri yakılırken, çıkan dumanların düşündürdükleri..

Hindistan’da Müslümanların mahalleleri yakılırken, çıkan dumanların düşündürdükleri..
26 Şubat 2020 11:35

RTE; Murat Yetkin’in deyimi ile ABD’ye karşı başarılı olan, uçurum paraşütü siyasetini bu kez de Putin’e karşı İdlip’de deniyor. Önümüzdeki günlerde, Doğu Akdeniz’deki enerji rezervleri üzerinden, dış ve iç politikamıza yönelik, önemli etkileri hissetmeye devam edeceğiz.

 

 

ENGİN BALIM H&H YORUM

 

 

 

Bugün, Asya-Pasifik’te Corona virüsü dışında bir başka konuya dikkat çekmek istiyorum;

 

 

Hindistan’da, sevimli, turuncu kafaları ile bildiğimiz, Gandhi’nin anti-emperyalsit çocukları, artık; emperyalizmin oyununun, gönüllü aktörleri olma yoluna girmişler..

 

 

Müslümanlar için, kutsal 3 ayların başladığı, şu günlerde, camilere saldırıyor, evleri ateşe veriyor, sokak ortasında, faşist çete üyeleri, ellerinde sopa ve zincirlerle, döve döve Müslüman erkekleri öldürüyorlar. Kadınlara tecavüz, çocuklara katliam görüntüleri, henüz sosyal medyaya düşmese de, ajanslar tarafından haber geçiliyor!

 

 

Asya-Pasifik, artık dünya ekonomisinin, ana merkezi olacak diye yazılıp çizilirken, Çin-Hindistan mucizesi üzerine, kitaplar raflarda dizilirken; son yıllarda Myanmar Arakan’da Budistlerin katliamları, Çin Sincan’da Uygur Türkleri’ne yönelik katliamlar durmak bilmiyor.

 

 

Buna Pakistan’da patlayan bombaları, Afganistan’da Taliban ve Batı arasındaki savaşta ezilen, Afgan halkını eklediğimizde, şunu fark ediyorsunuz.

 

 

Müslümanlar halklar, her yerde eziliyorlar ve bu tesadüf değil! Batı’nın oryantalist, sömürüye dayalı kafasının, bunda payı büyük AMA biz Müslümanların da kendilerine çeki düzen vererek, silkinmesi gerekmiyor mu?

 

 

Bilim, ekonomi, sanat vs…

 

 

Yemen’deki iç savaş, Irak’taki mezhep çatışmaları, Suriye’deki tablo bizlere bir şey anlatmıyor mu?

 

 

Tabi Asya ve Ortadoğu’daki bu yangının çıkarttığı, dumanların arasında, İsrail’in eli de, Filistin meselesinde güçleniyor. Mısır ve Suudileri, yanına çeken İsrail, içerde yaşadığı (koalisyon kurulumu) siyasi çalkantıyı çözerse, bölgesinde bir numaralı aktör konumunu, bir iki adım öteye taşıyabilir..

 

 

Rusya da, bu durumda eli güçlenen ülkelerden, ABD’yi saymama gerek bile yok..

 

 

Peki AKP iktidarı ve Dış Politika kadrosu, tüm bu yaşananlar karşısında, hayalci bir siyaset dışında, oyunun neresinde?

 

 

Müslümanlara yönelik vahşete içimin gitmesi bir yana:(

 

 

Ancak; öte yandan, Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir devrimcinin sayesinde, uzun süredir kurumları yıpratılıyor olsa da, barış ve huzur içinde, sağlam bir devlet çatısı altında yaşayabildiğimizden dolayı, halimize ne kadar şükretsek az. Bugün yapmamız gereken tek şey, hamasetten kurtulup üretmek, çalışmak, bilime dayalı vizyon ve misyonla, geleceğe çabalamak.

 

 

Engin BALIM Twitter