Herkes tutuklandı O neden tutuklanmadı?

Herkes tutuklandı O neden tutuklanmadı?
23 Ekim 2013 09:49

Balyoz hükümlüsü Alan Paşa’dan Özel Paşa’ya sert cevap: Herkes tutuklandı tek O tutuklanmadı.

 

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Balyoz davasında verilen 18 yıl hapis cezasıYargıtay tarafından onaylanan MHP İstanbul milletvekili Engin Alan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e sert çıktı. Özel’in, Balyoz davasına ilişkin sözlerini, Sincan Cezaevi’nde kendisini ziyaret eden  CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Nurettin Demir’e değerlendiren Alan, şunları söyledi:

 

Balyoz’un bir kelimesi doğruysa 100 yıl yemeye razıyım, dinimden milliyetimden vazgeçmeye hazırım. 237 tane Türk subayını koyun gibi boğazladılar. O dönem Harp Akademileri’nde görev yapan herkes tutuklandı, Deniz Harp Akademisi, Hava Harp Akademisi komutanları, yardımcıları, kurmay başkanları hepsi tutuklandı bir tek Kara Harp Akademisi Komutanı dışarıda kaldı. O komutan Orgeneral Necdet Özel’dir.

 

Siyasi davalardan hukuk beklenmez.Balyoz davası Hitler’in Nazi mahkemelerinden farksızdır. Yapılan yargılamalar, alınan kararlardan sonra, bu saatten sonra donanmaya komuta etmek için ancak İDO’dan kaptan bulabilirler.

 

Deniz Kuvvetleri’nin en başarılı 20 kurmay albayını, geleceğin bütün başarılı komutanlarını tek tek doğradılar. Bu öyle bir komplo ki, Türk askerine fuhuşçu bile dediler, fuhuş yapan, darbe yapan, terörist olan konumuna getirdiler.

 

Genelkurmay Başkanı’nın ‘Ben bu görevi kabul ettim, sizin için iyi olacak’ diye Balyoz tutuklularını oyaladığı anlaşılıyor. Bu açıklamayı yapacağına kandırılıp kandırılmadığını açıklasın. Eğer bu komutanları kandırmadıysa, eğer kendisi kandırıldıysa, anahtarları teslim eder, ‘Beni kandırdınız’ der. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifası onurlu bir davranıştır. Ama Özel’in açıklamaları doğru olmamıştır.

 

Anamdan milletvekili doğmadım, alın sizin olsun.. Öbür tarafda sorguda, milletvekili misin diye sormazlar, paşa mısın diye de sormazlar, Genelkurmay Başkanı mısın diye de sormazlar. Adam mısın diye sorarlar. Benim hesabım kolay olacak. Ancak dini kullanıp iftira edenler, hile yapanlar, haksızlık yapanlar, hesabını kolay görecekler mi, düşünsünler. Hükümet girdiği bu yoldan 3 harf vererek kurtulacağını sanmasın, asıl turbun büyüğü heybede.