‘Her şeyi devletten beklemeyin’ diyen MHP’li vekil devletten milyonlarca liralık ihale almış!

‘Her şeyi devletten beklemeyin’ diyen MHP’li vekil devletten milyonlarca liralık ihale almış!
28 Mart 2024 08:44

Açlık sınırında yaşayan emeklilere ‘ek iş’ tavsiyesinde bulunup ‘her şeyin devletten beklenmemesi’ gerektiğini savunan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın AKP’li belediyelerden 5 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıktı.

 

Fotoğraf: Ramazan Kaşlı X

 
Milyonlar açlık ve sefaletle mücadele ederken MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada tepki çekti. Kaşlı, geçim zorluğu yaşayan emeklilere ve memurlara ek iş yapmalarını önererek, su ve simit satmalarını önerdi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, “Devletten beklemek yerine vatandaşların ek bir iş yapmaları gerekiyor” diyen Kaşlı’nın aile şirketi Kaşlılar Mağazacılık ve Pazarlama Şirketi, AKP’li Nevşehir Belediyesi, Kayseri’nin AKP’li Melikgazi Belediyesi ve AKP döneminde Kırşehir Belediyesi’nden 2018’den bu yana yaklaşık 5 milyon liralık ihale aldı.

 

 

10 AYDA SADECE 3 KEZ KÜRSÜYE ÇIKTI, HİÇ ÖNERGE VERMEDİ

 
Ramazan Kaşlı, şirket ortağı olduğu ve aynı zamanda MHP Milletvekili olarak Meclis’te görev yaptığı sırada Kırşehir Belediyesi’nden 122 bin 472 TL, Kayseri Melikgazi Belediyesi’nden 120 bin 737 ve Nevşehir Belediyesi’nden de 17 bin 454 lira olmak üzere 260 bin 663 TL değerinde üç ayrı ihale aldı. Şirket 2018 yılından bu yana çoğunluğu AKP’li Nevşehir Belediyesi’nden olmak üzere olmak üzere 11 kamu ihalesi kazandı. Belediyelere iş elbisesi ve ayakkabı satan şirketin kasasına 6 yılda toplam 4 milyon 911 bin 696 TL girdi. Milletvekili seçildiğinden bu yana 10 ayda sadece 3 kez TBMM kürsüsüne çıkan Kaşlı, hiçbir önerge de vermedi.