Hatay ve Diyarbakır'a tüzük müjdesi

Hatay ve Diyarbakır'a tüzük müjdesi
4 Haziran 2012 14:22

Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın seçim bölgesi olan Hatay ve Diyarbakır kongre süreçlerini tamamlayamadı. 15 Temmuz’daki Kurultay’da temsil edilememe tehlikesi yaşayan iki ilin imdadına tüzük yetişti. İki il 15 Temmuz’da yapılacak CHP’nin Büyük Kurultayı’na tüzük gereği eski delegelerle katılabilecek.

CHP’de 15 Temmuz’da yapılması planlanan kurultay öncesi gözler il kongrelerine çevrildi. Ancak Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın seçim bölgesi olan Hatay ve Diyarbakır’da anlaşmazlıklar nedeniyle kongrelerin mahkemelik olması sıkıntısı yaşanıyor.

Hatay’ın 20, Diyarbakır’ın 22 kurultay delegesi bulunuyor. Parti yönetiminin Diyarbakır ve Hatay’ın temsil edilmediği bir kurultay yaşanmaması için verdiği büyük çabaların imdadına tüzük yetişti. Tüzüğün ilgili maddesine göre Hatay ve Diyarbakır Kurultay’da eski delegelerle temsil edilecek.

‘AKP bugün seçim olsa oyların yarısını alır’ diyerek CHP’lileri kızdıran Matkap’ın seçim bölgesi Hatay’da kongre istediği gibi sonuçlanmayınca bundan önce 4 kez ertelenmişti.

CHP Hatay İl Başkanlığı’nın kongresi 29 Temmuz’da yapılacak. CHP’liler kendisini parti listesinden çizecek olduğu için, Hatay’ın Kurultay’da temsil edilmemesi ve kendi kadrosunu yerleştirmek için özellikle bu tarihi seçtiğini düşünüyor.