Hamdi Topçu’yu sıra pazarlığı yakmış

Hamdi Topçu’yu sıra pazarlığı yakmış
12 Nisan 2015 13:45

Listelerin YSK’ya verilmesinden iki gün önce THY’den istifa eden Hamdi Topçu’nun ‘sıra pazarlığı’ nedeniyle çizildiği iddia edildi.

 

 

Milletvekili listelerinin YSK’ya verilmesinden iki gün önce THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden Hamdi Topçu’nun ‘sıra pazarlığı’ nedeniyle çizildiği iddia edildi.

 

 

BİR GÜN ÖNCE İSTİFA

 

 

Hamdi Topçu, milletvekili aday listelerinin 7 Nisan Salı günü YSK’ya verilmesinden bir gün önce istifa etti. Kendi isteğiyle 12 yıldır görev yaptığı THY’den ayrılan Topçu’nun, AKP listesinden aday olacağı düşünülüyordu. Ancak bir gün sonra açıklanan listede Hamdi Topçu’nun adının yer almaması soru işaretlerine neden oldu. SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre Topçu’nun taktik hatası çizilmesine neden oldu.

 

 

SEÇİLECEK YER MESAJI

 

 

Hamdi Topçu, milletvekili adaylığı için Genel Merkez yerine Cumhurbaşkanlığıyla temasa geçti. Erdoğan’ın hemşehrisi olan Topçu, listede İstanbul’un herhangi bir bölgesinde ilk üç sıraya konulmasını istedi. Erdoğan, Topçu’nun ‘sıralama pazarlığı’ notunu görünce Genel Merkeze ‘listeye koymayın’ mesajı iletti.

 

 

TOKİ’Yİ BEKLEMİYORUM

 

 

Topçu, önceki gün CNN Türk televizyonunda katıldığı programda ise milletvekili adayı olacağı yönündeki soruya “Siyaseti düşünmedim. Zamanlama ile bunun bir ilgisi yok” demek zorunda kaldı. Milletvekili adayı olamayınca Topçu için bürokraside yer arayışları başladı. İsmi TOKİ Başkanlığı için geçen Topçu, ‘böyle bir görevlendirme beklemiyorum’ dedi.

 

Kaynak: Sözcü / Veli Toprak