Halk, sosyal medya üzerinden böyle sesleniyor: İlker Başbuğ Paşa cumhurbaşkanı olsun

Halk, sosyal medya üzerinden böyle sesleniyor: İlker Başbuğ Paşa cumhurbaşkanı olsun
9 Mart 2014 07:00

6 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Balyoz’dan tutuklu silah arkadaşlarına yazılan mektuplardan oluşan “Er Mektubu Görülmüştür” kitabının imza gününe katıldı. Başbuğ’a kitap imzalatmak isteyenler uzun bir kuyruk oluşturdu.

 

AKP iktidarının baskıcı yönetimi, yolsuzluk iddialarını örtme çabaları ve paralel yapının kumpasları, Türkiye’de gerilimi doruğa çıkardı. Ergenekon’da kumpasla hapsedilen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, işte bu kritik dönemde tahliye edildi. Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaşın umudu oldu.

 

Sosyal medyada şu yorum yapılıyor: “Başbuğ, tarafsız, dürüst ve demokrat kimliğiyle herkesin sevgisini kazandı. Toplumsal barışı sağlayabilir. CHP ve MHP cumhurbaşkanlığı için onu aday göstersin. Böylece, Çankaya üzerindeki ‘partili cumhurbaşkanı’ imajı da kalkar.”

 

HAPİSTEN ÇIKTI, SİLAH ARKADAŞLARINA DESTEK VERDİ 

 

İlker Başbuğ Paşa, Balyoz tutuklusu askerlerin ailelerinin İstanbul Beşiktaş’taki “Sessiz Çığlık” eylemine katıldı. “Ben esaretten kurtuldum, sırada 323 silah arkadaşım var. Onların da özgürlüğü yakın” dedi.

 

BEN KURTULDUM, SIRADA 323 SİLAH ARKADAŞIM VAR

 

26 aylık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşan Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ, Balyoz sanığı silah arkadaşlarına destek için yapılan eyleme katıldı.

 

Bal­yoz ve Er­ge­ne­kon Da­va­sı tu­tuk­lu­la­rı­nın ya­kın­la­rı ta­ra­fın­dan her haf­ta dü­zen­le­nen Ses­siz Çığ­lık ey­le­mi­ne ön­ce­ki ak­şam tah­li­ye edi­len Ge­nel­kur­may es­ki Baş­ka­nı Org. İl­ker Baş­buğ da ka­tıl­dı. Baş­buğ, ey­lem­de önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du ve su­bay eş­le­ri­nin oluş­tur­du­ğu Var­di­ya Biz­de Plat­for­mu­’nu kut­la­ya­rak söz­le­ri­ne baş­la­dı: “Be­nim dün esa­ret dö­ne­mim­den kur­tul­mam bir baş­lan­gıç­tı. Bu­nun de­va­mı mut­la­ka ge­le­cek bun­dan emin olun. TSK’­ya en bü­yük dar­be Bal­yoz Da­va­sı va­sı­ta­sıy­la vu­rul­du. 323 si­lah ar­ka­da­şım bu da­va kap­sa­mın­da ce­za al­dı. Ama ümit edi­yo­rum ki on­la­rın da öz­gür­lü­ğü ya­kın­dır. Bu ara­da özel­lik­le bü­tün tu­tuk­lu mil­let­ve­kil­le­ri ser­best bı­ra­kıl­dı, an­cak bu­gün ce­za­ev­le­rin­de bir ve­kil kal­dı. O da En­gin Alan!”

 

ENGİN ALAN VURGUSU

 

“O­nun bu­gün ara­mız­da ol­ma­ma­sı her şey­den önce ba­na gö­re TBMM’­nin ayı­bı­dır. En­gin Alan ben Ku­le­li As­ke­ri Li­se­si­’n­de 15 ya­şın­day­ken or­ta­okul­day­dı, 13 ya­şın­day­dı. Be­ra­ber çok yer­de gö­rev yap­tık. Bu­gün tek ve­ki­lin Bal­yoz kap­sa­mın­da ce­za­evin­de ol­ma­sı he­pi­mi­zin ayı­bı­dır. He­pi­miz­den önce de TBMM’­nin ayı­bı­dır. Bu­gün bu yağ­mur al­tın­da bu­ra­ya ge­lip des­tek ve­ren her­ke­se can­dan te­şek­kür edi­yo­rum. Bal­yoz Da­va­sı­’n­da­ki ar­ka­daş­la­rı­mız bü­tün ar­ka­daş­la­rı­mı­zın öz­gür­lü­ğü ya­kın­dır. Bu­ra­da hep be­ra­ber on­la­rı ku­cak­la­ya­ca­ğız.”

 

BİZE NEFRET DUYANLAR İÇERİ TIKTI 

 

Da­ha son­ra ‘Er Mek­tu­bu Gö­rül­müş­tü­r’ ad­lı ki­ta­bın im­za gü­nü­ne ka­tı­lan Baş­buğ SÖZ­CÜ­’ye duy­gu­la­rı­nı şöy­le an­lat­tı: “Siz­ler­le be­ra­ber ol­mak bü­yük mut­lu­luk. Bu be­nim dı­şa­rı­da­ki ilk gü­nüm ve ta­ri­hi bir gün. ‘Er Mek­tu­bu Gö­rül­müş­tü­r’ çok önem­li bir ki­tap. Bu­gün ben bu­ra­day­sam ya­rın da ar­ka­daş­la­rım bu­ra­da ola­cak. İş­te bu sev­gi bi­zi bu­ra­ya ge­tir­di. Nef­ret, in­ti­kam duy­gu­la­rı içe­ri tık­tı.”

 

‘ER MEKTUBU GÖRÜLMÜŞTÜR KİTABI’ İZDİHAMA NEDEN OLDU 

 

Balyoz Da­va­sı­’n­dan Mal­te­pe As­ke­ri Ce­za­evi­’n­de tu­tuk­lu bu­lu­nan as­ker­le­re ya­zı­lan 1.5 milyon mektuptan oluş­tu­ru­lan ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkarılan ‘Er Mek­tu­bu Gö­rül­dü­’ isim­li ki­ta­bın, im­za gü­nü­ne Baş­bu­ğ’­un da ka­tıl­ma­sı coş­ku­yu ar­tır­dı. İm­za gü­nü­ne ya­zar­la­rı­mız Uğur Dün­dar ve So­ner Yal­çın, ga­ze­te­ci­ler Ay­şe­nur Ars­lan, Yıl­maz Öz­dil, Ru­hat Men­gi, Ümit Zi­le­li, Ne­dim Şe­ner, TBB Baş­ka­nı Me­tin Fey­zi­oğ­lu, ÇYDD ­Baş­ka­nı Ay­sel Çe­li­kel, sa­nat­çı­lar Ta­rık Akan, Müj­dat Ge­zen, Rut­kay Aziz, Le­vent Kır­ca, TGF ­Baş­ka­nı Atil­la Ser­tel, AKU­T ­Ku­ru­cu­su Na­suh Mah­ru­ki ve tu­tuk­lu su­bay eş­le­ri ka­tıl­dı. Mek­tup kam­pan­ya­sı­nın mi­ma­rı Yıl­maz Öz­di­l’­in “Cum­hur­baş­ka­nı­mız Si­liv­ri­’den çık­tı­” cüm­le­si dik­kat çe­ki­ciy­di.