Hacıbektaşlılar, CHP’li başkan Arif Yoldaş Altıok’u istemiyor!

Hacıbektaşlılar, CHP’li başkan Arif Yoldaş Altıok’u istemiyor!
21 Ocak 2024 12:30

CHP’de gözler bu hafta gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısına çevrildi. CHP şimdiye kadar 12 büyükşehir ve 6 il belediye başkanını açıkladı.

 

 

 

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde de CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayı merakla bekleniyor.

 

Nevşehir Hacıbektaş’ın mevcut belediye başkanı Arif Yoldaş Altıok.

 

Altıok, daha önce Hacı Bektaş Veli Dergahı’ndaki 4459 metre karelik yerin satışı ve 2022 yılında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretiyle Hacıbektaşlıların tepkisini çeken bir isim.

 

Hacı Bektaş Veli Dergahı içerisindeki 4459 metrekarelik alanın Hacıbektaş Belediye Başkanı CHP’li Arif Yoldaş Altıok tarafından  önce bir şahsa 9 milyon TL’ye devredildiği bu şahıs daha parasını almadan  mülkü Cami ve Tekke Vakfı’na sessiz sedasız devrettiği ortaya çıkmıştı.

 

Bu devir işleminden Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  da haberinin olduğu iddia edilmişti.

 

 

CHP’li Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok tarafından gerçekleştirildiği belirtilen dergah bahçesindeki arazinin satışı mahkeme aşamasında. 30 vakıf ve dernek davaya müdahil oldu.

 

Alevilerin inanç merkezi Hacı Bektaş Veli Dergahı’ndaki satışla eleştirilerin odağı olan belediye başkanı Altıok’un tepki çeken bir diğer eylemi de Süleyman Soylu’yu ziyareti oldu. Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daveti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğulu’nun bilgisi ve onayı dahilinde ziyareti gerçekleştirdiğini söylemişti.

resim1

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok-Süleyman Soylu
Nevşehir Kenthaber’den Mehmet Yüksel 27 Aralık 2023 tarihli yazısında dergahın satışıyla ilgili şu ifadelere yer vermişti.  “Hacıbektaşlıları derinden yaralayan söz konusu satışa, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile hiçbir alakası olmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aracılık ettiği,  Arif Yoldaş Altıok’un belediye meclis ifadelerinde de yer aldığı belirtiliyor.  Belediye Meclis üyesi Mustafa İncesu’nun aktardığına göre, Arif Yoldaş Altıok 04 Ağustos 2022 tarihli Belediye Meclis toplantısında “Paraya ihtiyacımız vardı, ben de Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettim. İstimlak edeceklerdi, bakan bunu kendi ağzıyla söyledi. Parayı da Süleyman Soylu’nun aracılığıyla, onun ricasıyla verdiler. Biz satmasaydık, bu kadar parayı alamazdık.” şeklindeki ifadeleri ile satış işlemini savundu. “

 

FGomgidXsAc4fct

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok- Süleyman Soylu- Ali Arif Özzeybek (Süleyman Soylu’nun danışmanı)

 

 

Hacıbektaşlılar CHP’li başkan Arif Yoldaş Altıok’un tekrar aday gösterilmesi durumunda partinin bundan zarar göreceğini belirterek “Dergahın bahçesini satan kişiyi aday yapmayın” diyerek CHP Genel Merkezi’ne sesleniyorlar.