Güzide Uzun, Trabzon İl Başkan adaylığını açıkladı!

Güzide Uzun, Trabzon İl Başkan adaylığını açıkladı!
8 Şubat 2020 08:20

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon’da il başkanlığı seçimi yaklaşırken mevcut başkan Güzide Uzun, adaylığını parti binasında açıkladı.

 

 

 

Uzun, “ 2007 Yılından bu yana en alt kademesinden başlayarak görev aldığım çok kıymeti partimin il başkanlığını örgütümüzün yürekli gücüyle yürütmekteyim. Yeniden ve yeniden kendimizi yenileyerek Türkiye’nin birleştirici gücü olan ulu çınar partimize hizmet ülkemize hizmettir, ülkemizin kurtuluşuna olan inancımız ile yola devam etme kararı aldım.

 

 

Çünkü Aydınlık ve yaşanabilir bir Türkiye umudu yüreğimde ve tükenmeyecek. Zor zamanlarda yani son 18 yılda ekonomide, siyasette, sağlıkta, adalette, insan haklarında, özgürlüklerde, içte ve dışta güvenlikte kısaca hayatın her alanında siyasal İslam ilmik ilmik örülürken çağdaş ulus kimliğini yok etmeye büyük bir özen gösteren AKP iktidarı ve zihniyeti ülkeyi cemaatler ve tarikatların cenneti haline getirirken; 13 yılını bu çatının altında çilekeş örgütümüzle birlikte verilemeyecek hiçbir hesabımız olmadan devam ettirdik. İnsani, politik ve teknik anlamda en yüksek temsil kabiliyeti için başarı çıtasını yükseltmeye çalışırken örgütten gelen dostluk ve dayanışma ruhu ile çıktığımız yolu yürümek azmi hiç tükenmedi ve tükenmeyecek.

 

 

Çünkü CHP’lilik ruhu dayanışmayı, örgütlü mücadeleyi ben değil biz olmayı gerektiriyor. Tek adam ve yaratılan yeni sistem kimin ne zaman evleneceğinden, kaç çocuk yapacağından, nasıl gülüneceğinden yada susulacağına karar vermekte suskun ve yılgın olmayı öğretmektedir. Üzerine ölü toprağı serpilen halkımızı uyarmak en önemli görevimizdir. Ekonominin çöküşünün en önemli göstergesi olan işsizliğin acısının her gün bizzat nasıl yaşandığını görmekteyiz.

 

 

Ekim ayı itibarı ile her 100 gençten 25’i işsizdir ve bu yüz kişinin 27’si üniversite mezunudur. 4.5 milyona yakın genç ne okuyor ne de çalışıyor. Dünyada 97ülkenin nüfusundan daha fazla işsiz barındırmaktayız. Bu kentin hafızasını geri getirmek için vefa duygusunu yaşatmak ve yüceltmek için, bir çocuk yatağa aç girdiğinde rahat uyuyamayanlar için, hak hukuk ve adalet eşitlik ve özgürlük duygusunu yaşatmak için uğraş veren siz değerli örgütüme verdiğim değer için yeniden adayım.

 

 

Tüm yurtseverlerle birlikte ortak olarak halka ulaşmak için güçbirliğine inanan Genel Başkanımızın başarılı mücadelesi ittifak gerçeği ile ortada tüm yalınlığı ile gözler önündedir. Kazanımları unutmadan inkar etmeden tecrübemiz ile daha çok başarı daha güçlü birliktelik, dostluğun ve sevginin gücü ile yeniden adayım” dedi.