Günün manşeti Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’den geldi!

Günün manşeti Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’den geldi!
22 Nisan 2019 11:04

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı linç girişimi ana akım medyada, saldırının çirkinliğini ortaya koyacak kadar yer bulamadı.

 

 

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete ise bugün “Durun, biz kardeşiz! İşte beka sorunumuz” başlığıyla çıktı.

index

Milli Gazete Kılıçdaroğlu’na linç girişimini bu satırlarla okuyucularına duyurdu:

 

80 milyonluk kardeşler topluluğu siyasi çıkar uğruna hızla birbirine düşman ediliyor… Ülkemizin en önemli sorunu “dışarıdan” değil “içeriden” yapılan saldırılar ve kullanılan “nefret” dili oluyor…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Burada toplanan saldırganlar, taşlarla Kılıçdaroğlu’nun aracının camlarını kırdı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat sonra evden zırhlı araçla çıkartıldı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk’a gitti. Akkuzulu Camisi’ndeki cenaze namazının ardından top arabasına alınan şehidin naaşı, köy mezarlığına götürüldü. Bu sırada sloganlar atan bir grup Kılıçdaroğlu’na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

 
ARAÇLARIN CAMLARI KIRILDI

 

 

Yakın korumlarının yanı sıra özel harekat, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle korunan Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun aracı, bulunduğu evin önüne getirildi. Burada toplanan bazı vatandaşlar taşlarla saldırdıkları aracın camlarını kırdı. Bu arada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve geldi. Akar, eve girmeden önce çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

 
TUTULDUĞU EVDEN ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı. Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı’nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğramış, ardından da güvenlik güçleri, Kılıçdaroğlu’nu çevredeki bir eve götürmüştü. Güvenlik nedeniyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

 
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

 
ÇİRKİN SALDIRIYA SİYASÎLERDEN KINAMA MESAJLARI GELDİ

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin, “Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

 
SİYASETE GÖLGE DÜŞÜREMEZ

 

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk ilçesinde kılınan şehit cenazesi namazı sonrasında uğradığı saldırıyı kınadı. Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 
MUHALEFETİ DÜŞMAN GİBİ GÖSTERMEYİN DEDİK AMA SONUÇ ORTADA

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu , “Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sn. Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Fakat bu saldırı nefret ve kutuplaşma dilinin bir sonucudur. Aylardır dilimizde tüy bitti; toplumu germeyin, muhalefeti düşman gibi göstermeyin dedik ama sonuç ortada maalesef… Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye’yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz.” dedi.

 
HİÇBİR KOLTUK BİRLİĞİMİZDEN KIYMETLİ DEĞİL

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Bilinçli olarak kutuplaştırılan ülkemizde, siyasilerin milleti germekten acilen vazgeçmeleri gerekiyor. Hiçbir oy, hiçbir koltuk milletimizin birlik ve huzurundan daha kıymetli değil” dedi.