Güler; TOKİ'yi gözden geçirin

Güler; TOKİ'yi gözden geçirin
5 Temmuz 2012 09:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, TOKİ’nin, yurttaşların afetlere maruz kalmasını önleyen yapılaşmalar gerçekleştirmesi gerektiğini ancak kendi eliyle yaptığı konutları afete teslim ettiğini ifade ederek, sorumluların görevden el çektirilmesi gerektiğini bildirdi.
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
 
Güler, toplantıdan sonra yaptığı yazılı açıklamada, MYK’da ülke gündemindeki gelişmeler ile örgütsel çalışmaların ve 17-18 Temmuz’da yapılacak 34. Olağan Kurultaya ilişkin hazırlıkların ele alındığını kaydetti.
 
Toplantı devam ederken, Suriye tarafından düşürülen askeri uçağın pilotlarının şehit olduğu haberini aldıklarını ve büyük üzüntü duyduklarını belirten Güler, şehit pilotlara rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm ulusa başsağlığı diledi.
 
Güler, Suriye tarafından düşürülen askeri uçakla ilgili başta Rusya, ABD ve İngiltere olmak üzere, konuyla ilgili ellerinde bilgi olduğu söylenen ülkelere çağrı yapılmasını isteyen Güler, ”Hükümet, bu ülkelerin ellerindeki bilgileri kendisine iletmelerini ya da dünya kamuoyuna açıklamalarını istemeli, ülke yönetiminin ciddiyet ve sorumluluk gerektiğini artık hatırlamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
 
-Samsun’daki sel-
 
MYK’da Samsun’da meydana gelen selin de değerlendirildiğini aktaran Güler, hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, aileleri ile yakınlarına da başsağlığı diledi.
 
Güler, şunları kaydetti:
 
”Şimdilik 9 can kaybıyla sona eren bu nehir taşkını, kentsel altyapının ve su taşkınlarını önlemeye dönük bayındırlık çalışmalarının yetersizliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yitirdiğimiz yurttaşlarımızdan bazılarının, bu felakete TOKİ toplu konutlarında uğramaları ise hükümet hizmetlerinin nasıl yalap şalap olduğuna ilişkin son örnek olmuştur.
 
TOKİ, yurttaşlarımızın afetlere maruz kalmasını önleyen yapılaşmalar gerçekleştirmekle yükümlü kurumdur ama kendi eliyle yaptığı konutları afete teslim etmiştir. Sorumluluğun gereği yerine getirmeli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ yönetimi köklü bir biçimde gözden geçirilmeli ve sorumlulara görevden el çektirilmelidir. Hükümet, plansız ve programsız rant amaçlı yapılaşmalara bir an önce son vermelidir.”
 
Güler, MYK’da işsizlik konusu üzerinde de özellikle durulduğunu belirterek, ülkede artan işsizliğe dikkati çekti. Güler, MYK’nın, işsizlik sorununun ancak üretim, yatırım ve bilgiye dayanan girişim örgütlenmeleriyle çözülebileceği görüşünde olduğunu aktardı.