Gediz taştı, çocukları AFAD kurtardı

Gediz taştı, çocukları AFAD kurtardı
11 Şubat 2013 16:09

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde etkili olan sağanak yağmurlar nedeniyle Gediz Nehri taştı. Bir ahırda mahsur kalan 2 çocuk, AFAD Manisa ekibi tarafından kurtarıldı.

Manisa ve çevresinde 4 gündür etkili olan yağmurlar sonucunda Gediz Nehri taştı. Üzüm bağlarının sular altında kaldığı Turgutlu İlçesi’nde Siniraltı mevkiinde Leyla Kulan’a ait ahırda ise iki çocuğun mahsur kalması, AFAD ekiplerini alarma geçirdi.

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Bekir Şen başkanlığındaki ekipler, iki çocuğun mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye hareket etti. Yoldan yaklaşık 100 metre uzaklıktaki ahırda bulunan 7 yaşındaki Mehmet Kulan ile 5 yaşındaki Kadir Kulan AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ekip üyelerinin sırtlarında taşıyarak yol kenarına getirdiği çocuklar, amcalarına teslim edildi. Ahırdaki küçükbaş hayvanlar ise çiftlik sahibinin uzaklaştırılmalarına izin vermemesi nedeniyle, ahırda bırakıldı.


 
İlçe merkezinde ise Turgutlu İtfaiyesi ekipleri alarma geçirilirken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Ankara- İzmir E-96 karayolu üzerinde güvenlik önlemlerini artırdı.