Gazilerden açıklama; Mitingden vazgeçmiyoruz!

Gazilerden açıklama; Mitingden vazgeçmiyoruz!
12 Ekim 2012 12:08

13 Ekim’de yapılması planlanan Teröre Lanet Mitingi’nin Ankara Valiliği tarafından iptal edilmesi üzerine gazilerden açıklama geldi.
Gaziler yaptıkları açıklamada, iptal kararını lanetlediklerini söyleyerek, mitingi iptal etmeyeceklerini kaydetti. Tüm vatanseverleri mitinge davet eden gaziler; Bu Millet; ŞEHİTLERİN RUHLARINA, gözü yaşlı, mağrur ANALARINA,
BABALARINA, Kanlarıyla Vatan Topraklarını kutsayan GAZİLERİNE, Seslerini
haykırma, Halkı ile Kucaklaşma YETKİSİNİ VERMİŞTİR. BU YETKİ VE HAK HİC
BİR SİYASİ OTORİTE TARAFINDAN ALINAMAZ!
dedi.

İşte o açıklama;

Değerli Basın Mensupları;
 
13 Ekim’de düzenlemeyi planladığımız ve gerekli izinleri aldığımız “Teröre Karşı Halk Mitingin’de” tüm içtenliğimizle halkımızla kucaklaşmayı dilediğimizi sizlere ve halkımıza bildirmiştik.
 
Ancak düzenleyeceğimiz büyük mitingimize, halkımızla kucaklaşmamıza 1 GÜN KALA “güvenlik önlemlerinin alınmasında (sözde) zorluk bulunduğu” gerekçe gösterilerek valilik tarafından mitingimizin iptal edildiğini öğrendik.


 
Tamamen siyasi nitelikteki bu kararın arkasına sığınan siyasi iradeyi ve kararın bizatihi kendisini LANETLİYORUZ!..
 

Siz sayın basın mensupları aracılığıyla ilgili muhataplardan soruyoruz!  
 
Gazilerimiz ve şehit ailelerimizden korkunun kaynağı nedir? Acaba;
 
Terör Örgütünün başındaki caninin affedilmesine yönelik girişimlere karşı oluşacak tepkinin engellenmesi mi?

Savaşa yönelik Tezkerenin çıkarıldığı ve Suriye ile savaşa başlamak için bahaneler arandığı, savaş tamtamlarının çalındığı bugünlerde Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimizden yükselecek barış haykırışının, kana susamışların susuzluğunun giderilmesini engelleyecek olması mı?

OSLO Müzakerelerinin ödünü müdür?

Terör örgütü ile yapılan/yapılacak yeni bir açılım öncesinde TERÖRİSTLERİ İNCİTMEMEK, KÜSTÜRMEMEK kaygısının yansıması mıdır?

Yoksa Gaziler ve Şehit Ailelerinin göz önünde olmasının VATAN HAİNLERİNİN olmayan yüreklerinde dahi oluşacak burkulmanın engellenmek istenmesi midir?
 
Hangi nedenle olursa olsun, bir devletin en fazla sahip çıkması gereken, Milletimizin onuru Gaziler ve Şehit Ailelerini susturması, kucaklaşmalarını sağlayacak MİTİNGİN, güvenliklerinin sağlanamayacağı aldatmacası ile iptal edilmesi SKANDALDIR.
 

UNUTMAYINIZ! ŞEHİTLER VE GAZİLER, güvenliğinizi sağlamak için korkusuz ve fedakarca vücutlarının bir parçasını, ötesi canlarını verdiler ve hala veriyorlar…
 

Bu Millet; ŞEHİTLERİN RUHLARINA, gözü yaşlı, mağrur ANALARINA, BABALARINA, Kanlarıyla Vatan Topraklarını kutsayan GAZİLERİNE, Seslerini haykırma, Halkı ile Kucaklaşma YETKİSİNİ VERMİŞTİR. BU YETKİ VE HAK HİC BİR SİYASİ OTORİTE TARAFINDAN ALINAMAZ!
 

Bu nedenlerle GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI, Önceden öngörüldüğü üzere 13 Ekim 2012 cumartesi saat 13:00 TANDOĞANDA HALKIMIZLA KUCAKLAŞACAKTIR. TÜM VATANSEVERLERİ KUCAKLAŞMAYA BEKLİYORUZ.