FUE

FUE
16 Ağustos 2022 23:00

FUE, donör bölgeden tek tek foliküler ünitelerin çıkarılmasına izin veren, doğal görünümlü ve kalıcı bir sonuç bırakan bir saç restorasyon tekniğine denir. Saç ekimi için FUE yöntemi ilk olarak 2003 yılında uygulanmaya başlanmıştır. O zamandan beri FUE, mükemmel kozmetik sonuçlar verme yeteneği nedeniyle saç ekimi alanının en popüler yöntemlerinden biri haline gelmiştir.

FUE Tekniği

FUE tekniği yani Foliküler Ünite Ekstraksiyonu tekniği, saçlı deride herhangi bir kesi veya iz yapmadan doğrudan donör alanından tek tek foliküler üniteleri çıkarmak için kullanılan gelişmiş bir yöntemdir. Bu işlem, Pek çok ayrıcalıklı fırsatı beraberinde getirdiği için son zamanlarda sıklıkla talep görmektedir. Bir de FUE tekniği hasta konforu açısından ideal özelliklere sahip bir teknik olarak da dikkatleri üzerine çekmektedir. Peki, FUE tekniği nedir? İşte detaylar!

FUE Tekniği Nedir?

Kafa derisinin belirli bir alanından alınan saç köklerinin kafa derisinin saç olmayan bölümüne ekilmesi tekniğine FUE tekniği denir. Bu teknik son zamanlarda sıklıkla talep gören bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Saç çizginizi ve erkek tipi kellik nedeniyle zamanla saçlarınızı kaybettiğiniz diğer bölgeleri geri kazanmanın en etkili yolu olarak FUE tekniği karşımıza çıkmaktadır. Üstelik bu teknik güvenli ve etkili bir yol olarak da dikkatleri üzerine çekmektedir. FUE tekniğinde son teknoloji ekipman ve tescilli bir teknikler kullanmak gerekmektedir.

FUE, foliküler ünite ekstraksiyonu anlamına gelen yeni nesil çözümleri beraberinde getiren bir teknik olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu yeni teknik şu anda dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır. FUE tekniği, saç derisinin donör bölgesinden küçük gruplar halinde (foliküler üniteler) tek tek saç köklerini çıkarmamızı ve daha sonra saçsız alana nakledilmemizi sağlamaktadır. Bundan dolayı saç ekimi sürecinin başarılı bir şekilde uygulanması gündeme geldiği zaman FUE tekniğinin üst düzeyde avantaları beraberinde getirdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.

FUE Tekniğinin Avantajları Nelerdir?

FUE tekniğin en temel avantajı, daha fazla sayıda greft vermesidir. Ayrıca alıcı alana daha fazla greft nakletmesini mümkün kılan bu teknik, son zamanlarda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Genelsel tekniklere göre FUE tekniğinin üst seviyede bir başarıyı ortaya koyduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Tam da bu noktada FUE tekniğinin beraberinde çok önemli kazanımları beraberinde getiriyor olması; bu tekniğin son zamanlarda sıklıkla talep görmesini mümkün kılmaktadır.

FUE ya da foliküler ünite ekstraksiyonu, başın arkasından tek tek saç köklerinin çıkarılmasını ve inceltme bölgelerine ekilmesini içeren bir saç ekimi tekniğidir. Başka bir deyişle FUE, bireysel saç greftlerinin tek tek alınmasına izin veren minimal invaziv bir işlemdir. Bu işlemin başarılı bir şekilde uygulanmasına dair son zamanlarda geniş kapsamlı donanımların devreye girdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Böylece bu teknik çok daha başarılı bir şekilde hayata geçirilmektedir.

Bu yöntemi kullanarak bir kesi yapmak için, donör alandan yüzlerce hatta binlerce greftin bir kerede çıkarılması için bir özel tasarım bir iğne kullanılmaktadır. Daha sonra saçlar, saçsız alanlara minimum yara izi ile ekilmektedir. Sonuç, herhangi bir belirgin ameliyat belirtisi olmadan doğal görünümlü kapsama alanının karşımıza çıkmasıdır. Bütün bu bilgiler ışığında FUE tekniğinin yeni nesil çözümler ortaya koymak konusunda ideal bir yöntem olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır.

FUE Neden Önerilmektedir?

FUE; donör bölgeden foliküler ünitelerin çıkarılmasına izin veren bir saç ekimi işlemi olarak iddialı bir konuma sahiptir. Tam da bu noktada bu tekniğin hem hasta konforlu hem de sonuçları açısından ideal bir teknik olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. FUE’nin diğer hasat tekniklerine göre tavsiye edilmesinin nedenlerini aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olmaktadır:

  • Lokal anestezi altında uygulanabilen bir işlemdir
  • Doğrusal bir yara izi yoktur, yani görünür bir ameliyat izi bulunmaz
  • FUE’nin maliyeti, kesi ve dikiş gerektirmediği için geleneksel tekniklere göre daha azdır

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, kararınızı vermeden önce tüm gerçekleri bilmek isteyeceksiniz. Bazı cerrahlar tarafından FUT gibi diğer tekniklere kıyasla FUE’nin önerildiği bilinmektedir. Burada hangi tekniğin uygulanacağı konusu tamamıyla uzmanların gözetiminde verilebilen bir karar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir de FUE saç ekimi tekniğinin mutlaka alanında uzman olanlar tarafından uygulanması şarttır. Bu sebeple Hospitalturk sizlere 20 yılı aşkın tecrübesi ile FUE saç ekimi hakkında yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.

FUE yöntemi popüler bir saç ekimi işlemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Donör bölgeden tek tek saç köklerinin çıkarılmasını ve saç olmayan alanlara implante edilmesini içermektedir. Bu tekniğin ana avantajı, geride lineer bir iz kalmamasıdır. Ancak diğer tekniklere göre uygulanması daha uzun sürmektedir.  FUE genellikle hastanın saç çizgisini korumak istediği veya çok sıkı, kıvırcık veya kıvırcık saçlara sahip olduğu durumlarda kullanılmaktadır.

FUE Neden Tercih Edilmektedir?

FUE tekniği saç çizgisinin korunması noktasında üst düzeyde bir sonucu ortaya koyabilme kabiliyetine sahiptir. Bu teknik aynı zamanda başarılı sonuçlar ortaya koymak konusunda da ideal bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir de bu teknik, daha az maliyetli bir saç ekimi tekniği olarak ön planda yer almaktadır. Bu da FUE tekniğinin son zamanlarda sıklıkla tercih edilmesini mümkün kılar. FUE’den en iyi sonucu alabilmeniz için ameliyattan önce yapmanız gereken bazı şeyler vardır:

Sigara veya alkol kullanıyorsanız, ameliyat tarihinizden en az üç ay önce bırakmalısınız. Bu, septik şok sendromu ve solunum sıkıntısı sendromu gibi ameliyat sonrası enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olacaktır. FUE tekniği sağlıklı bir saç başını yeniden kazanmak veya korumak isteyen hastalar için mükemmel seçeneklerdir. Sizin için en iyi yöntemin seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve estetik hedeflerinize bağlıdır. FUE tekniğinin son zamanlarda üst seviyede bir başarıya sahip bir şekilde uygulanıyor olması, sıklıkla talep görmesini mümkün kılmaktadır.

Daha fazla detay ve saç ekimi konusunda bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.