O fotoğraf için soruşturma açıldı

O fotoğraf için soruşturma açıldı
14 Mart 2017 17:56

Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı, Gölcük Belediyesi çalışanı Yasin Alp hakkındaki şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, Yasin Alp hakkında, ‘Atatürk’ün hatırasına hakaret’ ve ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlarından soruşturma açtı.

 

 

 

 
KOCAELİ Gölcük Belediyesi, belediye çalışanı İdris Alp’in odasındaki Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını monte ettirmesi, Atatürk’ün “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözlerinin yerine ise, “Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz” sözlerini yazdırması nedeniyle hakkında inceleme başlattı.

 

 

Gölcük Belediyesi’nin sanat galerisinde çalışan Yasin Alp, kendisini ziyarete gelenlerle çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sayfasında yayınlarken, masanın yanı başında duran fotoğraf dikkat çekti. Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı monte edilirken, Atatürk’ün “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözlerinin yerine ise “Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz” sözlerinin yazdırılması dikkat çekti. Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’in kardeşi olan Yasin Alp’in çalışma odasında bulunan fotoğraf yerel internet haber sitelerinde yayınlanırken, tepki oluştu.

 

 

Gölcük Belediyesi, Yasin Alp hakkında inceleme başlattı. Gölcük Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, taşeron şirket elemanı olarak sanat galerisinde çalışan Yasin Alp’in kendi şahsi düşünce ve görüşünü yansıtan, bulunduğu odaya asmış olduğu fotoğrafla ilgili gerekli inceleme ve takibat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

 

SAVCILIK SORUŞTURMA AÇTI

 

 

Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı, Gölcük Belediyesi çalışanı Yasin Alp hakkındaki şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, Yasin Alp hakkında, ‘Atatürk’ün hatırasına hakaret’ ve ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlarından soruşturma açtı.

 

VATAN PARTİSİ’NDEN SUÇ DUYURUSU

 

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Salih Vedat Olguntürk ve Türkiye Gençlik Birliği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Yüce, Gölcük Adliyesi’ne giderek Gölcük Belediyesi çalışanı Yasin Alp hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “Şüpheli, densizce hazırlanmış söz konusu resmi, Gölcük Belediyesi’ndeki hizmet odasına asmak suretiyle herkesin görmesini sağlamıştır. Şahsın bu eylemiyle 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un ihlali suçunu işlediği açıktır. Şüpheli şahıs daha önce de Facebook’tan yaptığı paylaşımda, ‘Cumhuriyet rejimi, Çanakkale savaşında ölenler (şehitlerimiz) üzerine kurulmuş bir rejimdir. Çanakkale savaşında ölenler (şehitlerimiz) olmasaydı eğer Cumhuriyet rejimi asla kurulamazdı. O yüzdendir ki Kemalistler Osmanlı’nın birçok zaferi olmasına karşın, bir tek bu zafere hassastırlar. Çünkü Çanakkale’de Osmanlı’nın kalan son manevi ruhu, stratejik aklı, nitelikli beyni yok edilmiş, tamamen batı tandanslı bir rejim kurulmasına karşı dinamik bir engel olacak nesil yok edilmiş, hatta Osmanlı’nın 600 yıldan 1000 yıla varacak şahlanışı sağlayacak kitle bu yöntemle yok edilmiştir. Yoksa Osmanlı’nın yerine geçecek rejimde kurucu olan isim tutup bu nesle neden ‘Size ölmeyi emrediyorum’ desin ki?’ demek suretiyle Çanakkale Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman askerlerimizi bilerek kırdırdığı gibi akla ve hayale sığmayan bir hakaret ve çarpıtmada bulunmuştur. İki olay yan yana konulduğunda, Atatürk’e hakaret suçunun bilinçli ve zincirleme şekilde işlendiği sabittir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizin nezdinde hiç tartışmasız bir saygınlığı bulunmaktadır. Bu nedenledir ki, Atatürk’ün aziz hatırasının kanunla korunmasına da gerek görülmüştür. Atatürk’ün her resmi, her belgesi, her eşyası ve her sözü Türk Milleti’nin ve yasalarının saygıyla koruması gereken birer mirastır. Yasin Alp’in işlediği iddia olunan suçlar nedeniyle ilgili kanun hükümlerince cezalandırılmasını talep etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

 

Salih Vedat Olguntürk adliye çıkışında yaptığı açıklamada, “Basından öğrendiğimiz olay üzerine Yasin Alp isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. Atatürk, Türk Milleti’nin Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı’dır. Atatürk’ün fotoğrafları, yazıları, açıklamaları, milletimize bırakılmış birer mirastır. İşte bu mirasa biz Vatan Partisi olarak sahip çıkmak amacıyla suç duyurusunda bulunduk. Savcılık tarafından yapılacak yasal işlemlerin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Türkiye’nin, Türk Milleti’nin ve Atatürk’ün sahipsiz olmadığını buradan Kocaeli ve Türkiye’ye ilan ediyoruz. Atatürk’e saygısızlığa hayır diyoruz” diye konuştu.

 
Kaynak: İZMİT (Kocaeli), (DHA)