Finansdefteri kredi notu bilgilendirmesi

Finansdefteri kredi notu bilgilendirmesi
27 Aralık 2015 08:00

Finansal hayatımızı etkileyen en büyük detay kredi notu olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada insanların finansal geçmişlerinin ve geleceklerinin sentezlenmesiyle karşılaşıyoruz. Kredi Kayıt Bürosu tarafından bankalardan toplanan veriler insanların borçları ve ödeme alışkanlıkları hakkında detaylı bir rapor hazırlıyorlar. Bu rapor doğrultusunda bireysel ya da kurumsal açıdan bankaların gözünde olan kredimizi öğrenme şansı buluyoruz.

 

 

 

 

Kötü para politikaları ve ödeme düzensizliklerinin ardından yaşadığımız en büyük sorunla karşılaşıyoruz. Olumlu sonuçlanmayan kredi ve kredi kartı başvuruları bizi büyük bir bilinmezliğe itiyor. Kredi notum kaç, kredi notu nasıl hesaplanır gibi sorularla meşgul olurken bir noktada tek çözümün kredi notu nasıl yükselir konusunda bulacağınız çözümde bittiğini anlıyorsunuz.

 

Kredi Notu Yükseltme Yolları

Kredi notu nasıl yükselir konusu aslında birçok kişinin merak ettiği bir konu. Genellikle aktif bir kredi ya da kredi kartı geçmişinin ardından finansal yönden bankalarla sorun yaşadığımızda aklımıza gelen bir durumdur. Kredi notunu yükseltme yolları açısından birinci faktörün düzenli ödeme alışkanlığı olduğunu belirtelim. Mevcut borçlarımızın ödeme alışkanlıkları bankalar için en önemli detaydır.

Bunun haricinde kullandığınız kredi kartınızın asgari ödemesini değil tam ödemesini yapmak, gecikme dönemlerine gelmeden dönem içinde ödeme yapmak oldukça önemli. Sabit bir rakam olarak kalmayan kredi notu sürekli olarak düşebilir ya da yükselebilir. Bu sizin banka ile olan en ufak bir ilişkiniz ya da ödemenizle dahi olabilecek bir olgudur.

 

Kredi Çekmek İçin Şartlar

Kredi çekme yaşı kaçtır konusu son zamanlarda bir kez daha gündeme geldi. Bu konuda yapılan düzenleme ise şuan için yapılmamaktadır. Mevcut düzenleme gereği 18 yaşın üzerindeki bireyler kredi çekebilmektedir. Ancak kredi notu herkes için sabit olsa da ufak bir banka ilişkisi bile bu notu doğrudan etkilemektedir.

Kredi çekebilmek için öncelikle yerine getirilmesi gereken şartlar arasında sabit bir gelir, bu geliri resmileştiren belge ve ödeme anlamında bir kefil gerekmektedir. Farklı bir mevzuatın uygulanmayacağı bu konuda kredi çekme yaşı kaçtır sorularının cevabı değişmeyecektir. Hukuken sadece reşit olan kişilerin kredi başvurusu yapabilmesi mümkündür.

Önemli Kaynak ! : Kredi notu , kredi çekme yaşı, kolay kredi alma yolları gibi konuları http://www.finansdefteri.com/kategori/kredi-notu/ takip ederek öğrenebilirsiniz.