FETÖ SANIĞI ERKAN KARAARSLAN HAKKINDA YENİ İDDİANAME!

FETÖ SANIĞI ERKAN KARAARSLAN HAKKINDA YENİ İDDİANAME!
16 Ağustos 2019 21:25

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan, 15 Temmuz darbe girişimi ardından şüpheli şekilde tahliye edilmiş, sonrasında kayıplara karışmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında Ankara’daki bir adrese yapılan baskınla yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Erkan Karaarslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan yakın adamlarının belediyenin şirketlerinde de görevlendirilerek çifte maaş almalarının sağlandığı ortaya çıkmıştı.

 

 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Erkan Karaarslan ve İsmail Aydın’ın, Türkiye de bir çok belediyede aynı yöntemi kullanarak kendi adına ve yakınları adına kurdukları şirketlerden alınan birbirlerine yakın tekliflerin aritmetik ortalaması ile gerçeğe aykırı ihaleyi yaklaşık maliyet ile idareler tarafından aynı firmalar davet edilerek kanunda özel hallerde kullanılan 21/f md kapsamında davet üzerine pazarlık usulü gerçekleştirilen ihaleler veya kanunun 22/d md kapsamında doğrudan temin yöntemi ile Mülga Aydın Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediye Şirketleri, Efeler Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Didim Belediyesi, Söke Belediyesi, Koçarlı Belediyesi olmak üzere Aydın İlinde toplam 28 ihale aldığını ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddianamelerin dayanağı olan MASAK raporuna göre de Türkiye genelinde İl, ilçe, belde belediyeleri ve bazı kamu kurumlarından 2012-2016 yılları arasında toplam 417 Danışmanlık Hizmet İhalesi aldığı ve ihaleleri alan firmaların şüpheli Erkan Karaarslan ile irtibatlı olduğu tespit etti.

 

 

Buna göre Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre;

 

Aşağıda ayrıntılı olarak bağlantıları açıklanan şüpheli Erkan Karaarlan’ın kendi adına kurduğu veya ortak olduğu ve yakınları adına kurduğu şirketlerden teklif alınması, ihaleye davet edilmeleri ve ihalele sonrası hizmet verilmesinde her zaman idarenin muhatabı Erkan Karaarslan olmaktadır. Bu nedenle şüpheli Erkan Karaarslan’ bağlantılı firmaları öncelikle açıklamak gerekmektedir.
a-) Mali Hizmetler Derneği İktisadi Kuruluşu: Erkan KARARAŞLAN ve eşi Selma KARAARSLAN, kardeşi Serkan KARAARSLAN, Kayınbiraderi Cem ÖZÇAY, Baldızı Çiğdem ŞANLI ve kız kardeşi Mehtap AYKANAT tarafından 2011 yılında kurulan Ankara Ticaret Odasında 295799 Ticaret Sicil Numarası ile kayıtlı Naci Çakır Mah. 12.Sokak No:22/11 Dikmen /Ankara adresinde faaliyet gösteren ve bütün yetkileri Erkan KARAARSLAN’a devir edilen kuruluş.
b-) E-YÖNTEM Eğitim ve Danışmanlık AŞ : Sermayesinin tamamı Erkan KARAARSLAN’a ait olan ve onun adına 2012 yılında vekaleten Hüseyin SOYLU’nun eşi Aynur Karakaşlı SOYLU tarafından İstanbul’da kurulan ve İstanbul Ticaret Odasına 831428 Ticaret Sicil Numarası ile kayıtlı olan daha sonra Ankara Ticaret Odasına 370481 Ticaret Sicil Numarası ile kaydolarak Işık Sokak No:1/5 Anıttepe/Ankara adresine taşınan ve adres değişikliği üzerine Mebusevler Mah. Ergin Sok No.24/13 Ankara adresinde faaliyetine devam eden Koordinatörlüğünü Erkan KARAARSLAN’ın baldızı Çiğdem ŞANLI’nın yaptığı şirket.
c-) YEKUD Yönetim Eğitim ve Kültür Derneği İktisadi Kuruluşu: İsmail Aydın adına 2013 yılında kurulan ve Ankara Ticaret Odasına 361227 Ticaret Sicil Numarası ile kayıtlı ve Korkut Reis Mahallesi İlkiz Sokak No:21/05 Sıhhıye /Ankara adresinde faaliyet gösteren ve şüpheli Erkan KARAARSLAN sahibi olduğu şirketleri ile birlikte pazarlık usulü ihalelere davet edilen ve aldığı hizmet işlerinde şüpheli Erkan KARAARSLAN’ın proje yöneticisi olduğu ve Ticaret Sicilde işletmenin amaç ve konusunun “Gösteri-Kongre-Konferans-Ticari Fuar-vb etkinlikler düzenlemek” olan kuruluş.
d-)MUHKEM Muhasebe ve Kamu İhale Mevzuatı Eğitim danışmanlık LTD ŞTİ: Şüpheli Erkan KARAARSLAN ve Mehmet Sinan KORALTAN tarafından 2013 yılında kurulan ve Ankara Ticaret Odasına 370481 Ticaret Sicil Numarası ile kaydolarak E Yöntem AŞ’nin önceki adresi olan Işık Sokak No:1/5 Anıttepe/ Ankara adresinde faaliyet gösteren şirket.
e-)DKR Denetim Danışmanlık ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş: Şüpheli Erkan KARARASLAN, Göksel ÖZBAKIR ve Demir Onur ÇELİK tarafından 2015 yılında kurulan ve İstanbul Ticaret Odasına959612 Ticaret Sicil Numarası ile kaydolarak Hürriyet Mah. Dumlupınar Cad. Uzun İş Merkezi Sitesi No: 34 A /Kat 4 Bahçelievler/İstanbul adresinde faaliyet gösteren şirket.
f- GLOKAL İmar İnşaat Atık Yönetimi Veterinerlik Organizasyon Eğitim Danışmanlık A.Ş : Şüpheli Erkan KARAARSLAN, teyze oğluOsman ÇOLAK adına 2015 yılında Erkan KARAASLAN’ın başkanı olduğu Mali Hizmetler Derneği İktisadi Kuruluşunun faaliyet gösterdiği Naci Çakır Mahallesi 12.Sokak No:22/11 Dikmen /Ankara adresinde kurulan ve Ankara Ticaret Odasına 378865 Ticaret Sicil Numarası ile kayıtlı olarak faaliyet gösteren ve bu adresten Erkan KaARARSLAN’ın şirketlerinin bulunduğu Mebusevler Ayten sokak No: 25/1 Çankaya /Ankara adresine taşınan en son Mersin Ticaret Odasına 44854 Ticaret Sicil ile kaydolarak Hürriyet Mah.1772 Sok. Nedim Özgen Barutçu Apt. No:26/19 Yenişehir/Mersin adresinde faaliyet gösteren şirket.
g-) VİZYON Yayıncılık İnşaat Eğitim Danışmanlık Organizasyon Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi : Ankara Ticaret Odasına 157458 Ticaret Sicil numarası ile kayıtlı olan ve şüpheliErkan KARARSLAN’a ait Muhkem Ltd Şti ile aynı adreste Işık Sokak Emek Apt No:1/5 Anıttepe/Ankara adresinde faaliyet gösteren ve ihale yüklenimlerinde şüpheli Erkan KARARASLAN’ın Proje Yöneticiliğini yaptığı hisselerinin %50 si Uğur Duruş ve %50si Erkan KARAARSLAN ’ın kızkardeşi Mehtap AYKANAT’a ait olan şirket.
h-) KAMUSİS Yazılım Bilgisayar Yönetim Danışmanlık Yayıncılık Turizm İnşaat Ticaret A.Ş. : 2012 yılında şüpheli Erkan KARAARSLAN ve Mücahit DOĞAN tarafından kurulan ve Antalya Ticaret Odasına 71111/73286 Ticaret Sicil numarası ile kayıtlı olan Fener Mahallesi 1964 Sokak Gazez Apt Kat 13 D.30 Muratpaşa /Antalya adresinde faaliyet gösteren şirket.
ı-) BEKAD Bilişim Eğitim Kültür Araştırma Derneği-İktisadi İşletmesi: 2013 yılında Mücahit DOĞAN ile yakınları Fatih DOĞAN, Hülya AKAYDIN, Mustafa AKAYDIN tarafından kurulan Erkan KARARASLAN ve Mücahit DOĞAN’a ait Kamusis AŞ nin bulunduğu Fener Mahallesi 1964 Sokak Gazez Apt Kat 13 D.30 Muratpaşa /Antalya adresinde faaliyet gösteren şirket.
j-)KURUMSAL AKADEMİ Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. : Şüpheli Erkan KARAARSLAN’ın kendine ait ve Mebusevler Mah. Ergin sokak No:24/13 Çankaya/Ankara adresinde kurulan ve hisselerinin tamamı %100 ü Erkan Karararslan aitolan Ankara Ticaret odasına 352946 Ticaret Sicil numarası ile kayıtlı olarak faaliyet gösterirken daha sonra bu adresten Cevizli Mah. Mustafa Kemal Paşa Cad. Seyitgazi sok. Hukukçular Towers A Blok 66/64 Kartal /İstanbul adresine taşınan ve bu adreste İstanbul Ticaret Odasında 34863-5 sicil numarası ile faaliyetine devam eden şirket. Bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Erkan KARAARSLAN’ın şoförü Ebubekir Deligöz’ün yaptığı, şirketin İnternet Web sayfasında çözüm ortakları E Yöntem AŞ ve BEKAD İktisadi Kuruluşu olduğu açıklanmakta ve bir çok belediye ismi referans olarak açıklandığı anlaşılmıştır.
k-) BEKAD Turizm Seyahat Eğitim Danışmanlığı Tic. A.Ş. : Şüpheli Erkan KARARSLAN’ın %50 hisse ile ortağı olduğu KAMUSİS AŞ de diğer %50 hisse sahibi olarak görülen ortağı Mücahit DOĞAN’ın eşi DİLEK SEZER (DOĞAN) adına Fener Mahallesi 1964 Sokak Gazez Apt Kat 13 D.30 Muratpaşa /Antalya adresinde kurulan şirket.
Şüpheli Erkan KARAARSLAN, kendine ait E-YÖNTEM A.Ş, KURUMSAL AKEDEMİ A.Ş veya ortağı olduğu MUHKEM LTD.ŞTİ, KAMUSİS A.Ş, DKR A.Ş, veya yakınları adına kurduğu şirketler GLOKAL A.Ş, VİZYON YAYINCILIK LTD.ŞTİ, ÜNİVERSAL LTD.ŞTİ veya MALİ HİZMETLER DERNEĞİ, YEKÜD ve BEKAD İktisadi Kuruluşları ile 2012-2016 yılları arasında Türkiye de İl, İlçe belediyeleri ile kamu kurum kuruluşlarından aynı yöntem kullanılarak ve genellikle 4734 Sayılı KİK21/f md kapsamında yukarıdaki firmalardan ihale şekil şartları yerine getirilmek için 3’ü davet edilerek pazarlık usulü ile gerçekleştirilen 417 “Danışmanlık Hizmet Alım” ihaleleri aldığı tespit edilmiştir.
4-)Mersin C.Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada aralarında şüpheli Erkan KARAARSLAN’ın da olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, Genel Sekreteri, Özel Kalem Müdürü, Daire Başkanları vb üst düzey görevliler hakkında “FETO/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve bu terör örgütüne finansman sağlamak” suç nitelemesi ile 02.08.2016 tarihinde gözaltı kararı verildiği yakalanan ve sorgusu tamamlanan şüphelilerin Mersin Sulh Ceza Hakimliği tarafından 10.08.2016 tarihinde tutuklandığı ancak şüpheli Erkan KARAAASLAN’ın Ankara /Dikmen semtindeki ikamet adresine gidildiğinde eşi Selma KARAARSLAN’ın kolluk görevlilerine (EK-3) “kendisinin uçakla Ankara’dan İzmir’e gittiği ve Aydın Büyükşehir Belediyesinde toplantısı olduğu” beyanı üzerine kolluk kuvvetleri tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesinde arandığı ancak operasyondan haberdar olduğu için Aydın Büyükşehir Belediyesinden bir araçla ayrıldığı bilgisine ulaşılmış ise de o gün DİDİM POLİS EVİ n’de saklandığına dair kamuoyunda yaygın bir iddia da bulunmaktadır.
Şüpheli Erkan KARAARSLAN arandığı adreslerde bulunamaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve adli kontrol şartı ile serbest kalacağı telkinleri üzerine 11.08.2016 tarihinde gittiği Mersin de gözaltına alınmıştır. 15.08.2016 tarihinde kendi imkanlarımı kullanarak havayolu ile İzmir-Adana üzerinden Mersin Emniyet Müdürlüğüne giderek şüpheli Erkan KARAARSLAN’ın Aydın ilindeki Belediyeler ile alakalı faaliyetlerini içeren belgeler ve ifade verdim. (EK-4) Şüpheli Erkan KARAARSLAN çıkarıldığı Mersin 2.Sulh Ceza Hakimliği tarafından “FETO/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve bu terör örgütüne finansman sağlamaktan “ 18.08.2016 tarihinde tutuklanarak (EK-5) Hatay Cezaevine konulmuştur. (EK-6)

 

 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı rapora göre,

Örnek dosya numaraları : şüpheliler Erkan KARAARSLAN ve İsmail AYDIN hakkında “İhaleye fesat Karıştırmak, Edimin İfasına Fesat Karıştırmak, Resmi Evrakta Sahtecilik suç nitelemesi ile düzenlediği
2018/887 İddianame No ile Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesinde(2018/635.Esas)
2018/3866 İddianame No  ile Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinde (2018/736.Esas)
2018/4053 Numaralı İddianame ile Aydın 2.Asliye Ceza Mahkemesinde(2018/
2018/3692 Numaralı İddianame ile Aydın 3.Asliye Ceza Mahkemesinde(2018/1306.Esas)
2018/3690 Numaralı İddianame ile Aydın 4.Asliye Ceza Mahkemesinde (2018/637.Esas)
2018/3895,2018/5941 numaralı İddianameler ile Aydın 5.Asliye Ceza Mahkemesinde (2018/720.Esas)  v.b  kovuşturmalar başlamıştır.

 

Ayrıca Erkan Karaarslan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı konuşmalar da olayın boyutunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

 

İşte o konuşmalar;

 

ek1 ek2 ek3 ek4 ek5 ek6 ek7 ek8