‘Eymir’in yapılaşması sonun başlangıcı’

‘Eymir’in yapılaşması sonun başlangıcı’
7 Ocak 2015 11:11

Eymir Gölü yakınındaki otel görünümlü konut projesine ilişkin ÇED halkın katılımı toplantısı bugün Mühye Köyü kahvesinde gerçekleşecek. Meslek Odaları toplantıya katılım çağrısı yapıyor.

 

 

Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın Eymiri grubu, ODTÜ Mezunlar Derneği dün Mülkiyeliler Birliğinde basın toplantısı düzenledi.

 

 

Eymir Gölü’ne yapılması planlanan projenin yapılacağı alan 1. derece doğal sit alanı olan Eymir Gölü’ne 150 metre uzaklıkta ve özel çevre koruma alanında bulunuyor. Projenin hayata geçmesi halinde, tüm bölgede projelerin önünün açılacağını ve Eymir’in doğal görünümünü ve özelliğini kaybedeceğini belirten meslek odaları ve dernekler, “Ankaralıların bina görmeden yürüyebildiği tek doğal alanın yok edilmesine izin vermeyelim” diyerek Ankara halkını toplantıya katılmaya çağırdı.

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Ankara’nın nefes koridoru olan vadiler yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya. İmrahor Vadisi’nde hem heyelan bölgesinde hem Eymir’in dibinde sel bölgesinde 15 katlı yapılaşmalar yapıldı. Diplomatik otel Eymir ve İmrahor’u baskı altına alacak, Eymir’in sonunun başlangıcı olacak’’ dedi.

 

 

“EYMİR MOGAN OLMASIN”

 

 

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu ise “Eymir Gölünü dert ediyorlarsa ve samimilerse bu bölgenin ağaçlandırılması için çalışma yapsınlar gelsinler bu bölgeyi birlikte ağaçlandıralım. Mogan Gölünde çeperinde binalar yapıldı ve Mogan gölü öldü. Eymir, Mogan olmasın diyoruz “diye konuştu.

 

 

Meslek Odaları, bugün saat 10.00’da Mühye’de yapılacak Eymir ÇED Raporu değerlendirme toplantısı için Meşrutiyet Caddesi’nden otobüs kaldırıldığını duyurarak kentlileri davet etti.

 

 

Kaynak: Birgün