Ey Kılıçdaroğlu, Nazlıaka’ya bir diyet borcunuz mu var?

Ey Kılıçdaroğlu, Nazlıaka’ya bir diyet borcunuz mu var?
4 Nisan 2018 11:15

Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin TBMM’de CHP’li bir milletvekili tarafından indirilmesiyle başlayan ve “Artık yeni şeyler yapmak lazım” diyen milletvekilinin sözleriyle alevlenen Aylin Nazlıaka’nın durumu, Nazlıaka tarafından “Atatürk resmini Ankara milletvekili Necati Yılmaz indirdi” ifadesiyle adeta deprem etkisi yaratan ve sonunda Necati Yılmaz tarafından “müfteri” ifadesiyle suçlanan Nazlıaka CHP Disiplin Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle partiden atılmıştı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka bunun üzerine hukuk yollarıyla hakkını savunmak istemiş ancak hukuken de partiye dönememişti.

 

Daha sonra ortaya çıkan gelişmelerle turktime.com’un sahibi Talat Atilla tarafından yayınlanan bir fotoğrafta CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Ankara milletvekili Şenal Sarıhan ve CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok ile bu milletvekillerinin danışmanlarının yer aldığı TBMM’deki bir vekil odasında Atatürk resminin olmadığı görüntülenmişti.

 

1 2

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye karşı yarıştığı, gergin ve tartışmalı seçildiği son olağan kurultayın ardından toplanan ilk PM toplantısında Aylin Nazlıaka tarafından kendisine sunulan af dilekçesini PM gündemine getirmiş, üç buçuk saat süren,  gergin tartışmaların yaşandığı PM toplantısında Aylin Nazlıaka’nın affedilme dilekçesi CHP MYK’ya havale edilmişti.

 

Dün yapılan CHP MYK’da ülkemizin çok önemli sorunlarının yanı sıra yerel ve genel seçimlerin öne alınması iktidar tarafından düşünülürken CHP MYK’nın ana muhalefet partisi ve ülkemizde gelecek kaygısı duyan yurttaşlarımızın ümidi olmayı bir kenara bırakarak Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Aylin Nazlıaka’nın affedilme başvurusu MYK gündemini oluşturdu.

 

 

CHP MYK jet hızıyla Aylin Nazlıaka’nın affedilmesi gerektiğini adeta daha önce aldıkları kararı inkar ederek yani tükürdüklerini yalayarak Aylin Nazlıaka’dan özür dileme edasıyla kararını verdi ve 6 Nisan Cuma günü PM toplantısının en önemli maddesi olarak Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın affedilmesini PM’nin gündemine aldı.

 

CHP Ankara milletvekili ve aynı zamanda PM üyesi olan Necati Yılmaz’ın bu gelişmeler üzerine kendisine iftira atan Aylin Nazlıaka’ya karşı Cuma günü yapılacak PM toplantısında nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.

 

Halkın Habercisi olarak soruyoruz:

 

1. Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka partiye dönecek kadar bir suç işlemedi ise CHP’den jet hızıyla neden ihraç edildi?

2. Gündemin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde CHP gündeminin ilk sırasını belirleyecek kadar Aylin Nazlıaka’nın öncelikli durumunun ne olduğunu kamuoyu adına merak ediyoruz ve bilmek istiyoruz.

3. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2011 yılında CHP’ye Genel Başkan yapılmasıyla başlayan süreçte Aylin Nazlıaka CHP’nin üyesi dahi olmadan Kılıçdaroğlu tarafından ilk kongrede CHP PM üyeliğine seçtirmesi, ardından Ankara 1. bölge 4. sıra milletvekili listesine koydurması daha sonraki kurultayda tekrar PM üyesi yaptırması, Aylin Nazlıaka’nın 2015 seçimlerinde önseçimde Genel Başkan’ın talimatıyla Ankara il ilçe teşkilatlarından desteklenmesini istediği Aylin Nazlıaka’nın bu kadar ayrıcalıklı ve vazgeçilmez olmasının nedenini şu an partiye yeniden kazandırılması anlamında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği yoğun gayretten anlamış oluyoruz.

4. Kılıçdaroğlu’nun Aylin Nazlıaka’dan vazgeçememesi acaba kendisine bir diyet borcu mu var sorusunu akıllara getiriyor. Bu konuda PM üyesi üyelerinin dikkatini çekmek istiyoruz ve 6 Nisan Cuma günü yapılacak PM toplantısında bu konuların aydınlığa kavuşması adına başta kendisine iftira atılan PM üyesi Ankara milletvekili Necati Yılmaz’ın yanı sıra ülkemizin geleceği adına kaygı duyan yurttaşlarımızın ümidi CHP PM üyelerinin tutumlarını birlikte takip edeceğiz.