Evlenmek isteyen Vali Yardımcısı da uzaklaştırıldı

Evlenmek isteyen Vali Yardımcısı da uzaklaştırıldı
7 Kasım 2016 09:43

FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilen ve gözaltına alınan hakime ‘evlilik teklifi yüzüğü gönderdiği iddiasıyla’ tanınan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı.

 

 

 

Diyarbakır’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilen ve gözaltına alınan hâkime yüzük gönderdiği iddia edilen Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Habertürk’ten Mehmet Kayhan’ın haberine göre; Vali Yardımcısı Mehmet Demir’in adı, FETÖ operasyonları kapsamında ihraç edilen ve gözaltına alınan Vergi Mahkemesi Hâkimi Fatma Ç.’ye, gözaltındayken avukat aracılığıyla evlenme teklif ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

 
CUMHURBAŞKANLI SAVUNMA YAPMIŞTI AMA…

 

sozcu.com.tr’nin ulaştığı Vali Yardımcısı Mehmet Demir hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vermiş, Hakim Fatma Çimen ile hemşeri olduğunu ve yaklaşık 3 aydır görüştüğünü belirterek “Kendisiyle görüşüyordum. Babasını da tanırım. Ancak gözaltında evlenme teklifi yaptığım yönündeki iddialar tamamıyla gerçek dışı. Hem evlenme teklifi yapmak suç değil. Ne var bunda evlenme teklifi yapmış da olabilirdim. Sayın Cumhurbaşkanımız evlenmeyi öğütlemiyor mu? Ben de Allah rızası için evlenmek istiyorum. Ama bu haber tamamen beni ve devleti yıpratmayı amaçlayan çevreler tarafından ortaya atılan bir iddia. Ben kentin emniyetinden sorumlu vali yardımcısıyım. Haber maksatlı olarak karalama amaçlı” demişti.

 

 

 

Kaynak: Sözcü