Ev tipi halı altı ısıtma nasıldır?

Ev tipi halı altı ısıtma nasıldır?
9 Ocak 2022 23:45

Evlerde özellikle son yıllarda ev tipi halı altı ısınma yöntemi çok fala talep görüyor. Bu sistem sayesinde evlerin tüm odalarında sıcaklık eşit olarak dağılıyor. Kolay ısınma, temizlik açısından kolaylık ve ödenecek faturaların daha düşük olması ısınma yöntemlerinin evlerde kullanımını arttırıyor.

 

 

Montajının kolay olması ve montaj edilmesi için evlerde hiçbir alanın kazılmaması özellikle çocukların olduğu evlerde hijyen açısından iyi oluyor. Odalardaki sıcaklıkları farklı olarak ayarlanabiliyor olması ve sistem açıldığında 5-6 dakika gibi kısa sürede ısınması gün boyu eve bulunmayanlar için avantaj oluyor. Kaloriferler gibi tüm gün yakmak zorunda kalınmadığı için ödenecek ısınma faturaları da daha düşük oluyor. Bacası olmadığı için is, toz yapmaz. Sağlık açısından çok daha güvenlidir. Detaylar için: https://nurmuhendislik.net/hali-alti-isitma-sistemleri/

 

Zeminlere döşenen karbon filmler suya dayanıklı oldukları için üzerine su dökülmesi filmlere zarar vermediği gibi elektrik kaçağı da olmaz. Su basması ya da elektrik kaçağı olması durumlarında ise kontrol panosu devreye girer ve anında devre kesilir.

 

Evlerde kullanılacak sistemlerin montajı kolayca yapıldığı için aynı gün içerisinde evin tüm zeminleri döşenir. Kazılacak, kırılacak ya da çivi çakılacak bir durum söz konusu olmadığı için zeminin döşenmesi ve panonun kurularak ayarlanması ile ısınma problemlerinin anında ortadan kalkıyor.

 

Otomasyon panolarının uzaktan kontrol edilenleri de bulunmaktadır. Wİ-Fİ özelliği olan panoları uzaktan kontrol ederek hem eşit hem de ekonomik açıdan ısınma sorunlarından kurtulmak mümkün oluyor.

 

Cami, okul, kreş gibi büyük alanlarda olduğu gibi halı altı ısınma yöntemleri evler için de daha uygun ısınma metodu olarak çok fazla tercih ediliyor. Hijyen, eşit ısınma ve ekonomik açıdan daha hesaplı olan bu sistem ile kış aylarında ısınma sorunları yaşanmıyor. Daha fazla bilgi almak için: https://nurmuhendislik.net/ bağlantısını ziyaret edin.