Ev dekorunda sihirli dokunuş : Kanvas Tablo

Ev dekorunda sihirli dokunuş : Kanvas Tablo
12 Mayıs 2016 09:48

Gelişen kültür ve yüksek hayat standardına olan özlem, insanları özellikle yaşadıkları mekânları yeniden dekore etmeye yönlendiriyor.

 

 

 

 

Çok eski olmayan bir tarih kadar, ev dekorasyonu dendiğinde, son derece kısıtlı seçenekler arasından seçim yapmak zorunda kalan kişiler, tam olarak kendilerini yansıtamamaktan mustaripti. Bu durum, o kadar yaygın hale gelmişti ki, belli bir gelir düzeyinde olan herkes, aynı eşyaları farklı şekillerde evlerine yerleştirerek fark yaratmaya çalışmayı dekorasyon olarak saymak zorunda kalıyordu. Gelir düzeyi yüksek olan kısım, ithal ürünlerle ve sanat eserleriyle, ev dekorasyonunda gerçek farkı ortaya koyma şansına sahipken, bugün herkes istediği tarzda ev düzenleme şansına sahip. Yine de, tüm bunlara rağmen atlanan çok önemli bir nokta var; boş duvarlar. En pahalı ürünlerle dekore edilse de, mekândaki duvarlar düz bir renkle tekdüze bir şekilde boyanmış ise, bütün dekorasyon çabası boşa gidebilir. Çok kolay elde edilebilecek duvar dekorasyonu ürünleri ile evlerin tüm görüntüsü ve enerjisi değiştirilebilir.

 

 

Kanvas Tablo Nedir?

 



Yükselen trend olarak, evlenecek olanlar, seçtikleri bir pozlarını kanvas denen malzemeye bastırarak, büyük boyda bir poster gibi, evlerinde sergilemektedirler. Bu tablo, düğün fotoğrafları ile sınırlı değildir. Örneğin; çocuğunuzun çizdiği bir resim veya hoşunuza giden bir şiir, süslenerek üretilen bir tablo olarak, duvarlarınızı canlandırabilir. Bu tablolar; genellikle 3, kimi zaman ise daha fazla parçaya ayrılarak, ayrı çerçevelerde yapılıp, birbirini tamamlayan parçalar şekline gerildiğinde; parçalı tablo ismini alır. Beyaz zemin üzerine sadece siyah ince çizgilerle desen çizilmiş olan tablolara, boyama tablo denir ve tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış şekilde renklendirmeniz için hazırlanmıştır.

 

 

Dekorasyonda Kullanılan Tablo Çeşitleri

 



Çok beğendiğiniz bir fotoğrafı, kâğıt üreticisi firma ile irtibata geçerek, parçalı tablo veya kanvas tablo olarak yaptırabilirsiniz. Parçalı olanlardan tercih ettiğinizde, fotoğrafın tam olarak nerelerden kesilmesini istediğiniz belirterek, gereksiz görüntü kayıplarından kurtulmuş olursunuz. Duvar resimleri, tablolardan farklı boyutlarda ve tüm duvarı kapatacak şekilde üretilmektedir, fakat istediğiniz herhangi bir resmi kullanarak, çok büyük bir tablo halinde kullanabilirsiniz. Tablolar her zaman görülebilecek seçenekler olduğundan, daha farklı bir şey arıyorsanız, içi boş ve kabartmalı ayna çerçeveleri kullanabilirsiniz. Boyama tablo, sanatsal tablolarda kullanılan tekniğe benzer bir teknikle üretilmektedir ve mekânlarda görüntü konusunda zıtlık oluşturmak için uygun seçeneklerdir.

 

 

Tablolarla Dekorasyon Nasıl Yapılır?

 



Çekilen veya sunulan seçenekler arasından seçilen bir resim, büyük boyutlarda basıldıktan sonra, seçilen sayıda dilimlere kesilerek, bir tür çerçeveye sarma işleminden geçirildikten sonra, asimetrik olarak yan yana asılmak suretiyle, tek bir fotoğraftan çok sayıda farklı fotoğraf elde etme yöntemiyle üretilen posterlere, parçalı tablo ismi veriliyor. Bu tablolarda; kendi seçtiğiniz aile fotoğrafları, çiçek veya böcek fotoğrafları, sadece renklerden oluşan geometrik desenler gibi pek çok görüntüyü dekorasyonunuzun parçası haline getirebilirsiniz. Kanvas tablo olarak biline tabloların, düzenli dilimlere ayrılmış hali de denebilir. Dekorasyonunda, tablolar yerine, tüm duvarı kapatan duvar posteri de kullanabilirsiniz. Seçenekler; seçeceğiniz resim ve hayal gücünüz ile sınırlıdır.

 

 

Duvarlara Nasıl Hareket Verilir?

 



Pek çok değimde, duvarların soğukluğu ve sıkıcılığından dem vurularak, insanlar eleştirilmektedir. Bu durum duvar posteri ve duvar resimleri ile artık son bulmuştur. Size sunulan desenlerden seçeceğiniz bir resim ile istediğiniz boyda yaptıracağınız bir duvar posteri, bulunduğunuz yerde olduğunuzu unutturacak kadar canlı, gerçekçi ve etkili olabilir.