‘Etrafını kuşatan çapsız milletvekilleriyle, aklı evvel danışmanlarıyla ülkeyi uçurumdan kurtarabilir mi?’

‘Etrafını kuşatan çapsız milletvekilleriyle, aklı evvel danışmanlarıyla ülkeyi uçurumdan kurtarabilir mi?’
12 Eylül 2023 11:49

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Eylül günü yayımlanan, “Kendilerini mi ülkeyi mi düşünüyorlar?” başlıklı yazısında geçen, “Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergileyen Kılıçdaroğlu” ifadesinden rahatsız olarak kendisini sitem etmek için aradığını anlattı.

 

 

Zeyrek, Kılıçdaroğlu ile arasında geçen telefon konuşmasını şu sözlerle anlattı:
“Kılıçdaroğlu: Eleştirmek hakkınız ama koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba gösterdiğim doğru değil.”

Öncelikle nezaketini alkışlamak isterim. Kızdığı gazetecileri cezaevine gönderen, hayatını karartan liderlerin baş tacı yapıldığı bir ülkede bu nezaketi korumak bir siyasetçi açısından büyük başarı. Ben de yazdığım cümlede kastettiğim şeyi biraz daha açmak istedim ve

“Şu anda Genel Başkan kalabilmek için bir mücadele vermiyor musunuz?” dedim. Kemal Bey cümlemi bitirmemi beklemeden şu karşılığı verdi:

“Kılıçdaroğlu: Ben demokrasiyi yok etmeye çalışan otoriter bir yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel Başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok.”

CHP’nin 10 Eylül sabahından itibaren 2. yüzyılını yaşadığını söyleyen Zeyrek, şöyle devam etti:

“Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ikinci yüzyılın ikinci gününde şu soruyu kendisine sorup dürüstçe yanıt vermesini bekliyorum:

Başında bulunduğu parti, bu haliyle, bu kadrolarıyla ülkeyi ve demokrasiyi AK Parti’nin 21 yıl boyunca içine sürüklediği bu yıkımdan, kenarına getirdiği bu uçurumdan kurtarabilir mi? Ben etrafını kuşatan ve kendisini sürekli yanıltan çapsız milletvekillerine, aklı evvel danışmanlarına baktıkça bu soruya çok olumlu bir yanıt veremiyorum.
Ancak sizin yanıtınızı da merak ediyorum.”

 

 

Yazının tamamı için tıklayınız