Ethem’in annesi ve kardeşleri sanık sandalyesinde

Ethem’in annesi ve kardeşleri sanık sandalyesinde
17 Ekim 2014 10:27

Gezi Direnişi sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında savcılık “hakaret” ve “yaralama” suçunda dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İddianamede Ethem’i öldüren Ahmet Şahbaz’den ‘şikayetçi’ olarak bahsedildi.

 

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük’ü başından vurarak ölümüne yol açan polis Ahmet Şahbaz’ın şikayetiyle Sarısülük ailesi hakkında 10 yıl 5 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü… Duruşma taniklarin vareste tutulmasina ve adres teyidi yapilmasina, çagri ile gelmeyeni zorla getirme ile 27.01.2015 ertelendi…

 

Sa­rı­sü­lük ai­le­si­ne ne­den da­va açıl­dı?

 

Sa­nık po­lis Şah­ba­z’­ın, hak­kın­da açı­lan da­va­nın ilk du­ruş­ma­sı­na, pe­ruk ve göz­lük ta­ka­rak gel­me­si üze­ri­ne, mah­ke­me sa­lo­nun­da olay­lar çık­mış­tı. Şah­baz, 23 Ey­lül 2013 ta­ri­hin­de­ki du­ruş­ma sı­ra­sın­da çı­kan olay­lar­da ken­di­si­ni darp et­tik­le­ri id­di­asıy­la Sa­rı­sü­lük ai­le­sin­den şi­ka­yet­çi ol­muş­tu. Şi­ka­yet üze­ri- ne An­ka­ra Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı da, Sa­rı­sü­lü­k’­ün an­ne­si Say­fı ile kar­deş­le­ri İk­rar, Mus­ta­fa ve Cem Sa­rı­sü­lük hak­kın­da, “mah­ke­me he­ye­ti­ne ha­ka­ret et­tik­le­ri­” ve “sa­nık po­li­si darp et­tik­le­ri­” ge­rek­çe­siy­le da­va aç­mış­tı.

 

Açı­lan da­va­nın ilk du­ruş­ma­sı, bu­gün An­ka­ra 5. As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de gö­rü­le­cek. Da­va­nın iddiana­me­sin­de, Sa­rı­sü­lü­k’­ü öl­dü­ren po­lis müş­te­ki, da­va­ya ba­kan mah­ke­me­nin he­ye­ti de mağ­dur ola­rak yer alı­yor.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet