Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali: Ben bu durumda utanıyorum, sözün bittiği yerdeyiz

Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali: Ben bu durumda utanıyorum, sözün bittiği yerdeyiz
10 Şubat 2023 10:01

Kızılay, Türkiye’nin en eski kurumlarından. Kadrolu personelinin yanı sıra gönüllü ordusu ve çok büyük imkanları var. 1999 depreminde olduğu gibi 10 kenti vuran depreme müdahalede geç hareket etmekle eleştiriliyor. Eski başkanı çok acı konuştu

 

 

Ali Demir / Independent Türkçe

Fotoğraf: Tekincucukali.com.tr

 

 

AK Parti döneminde göreve getirilen ve bir süre çalışarak kurumu atıl durumdan kurtardığı ifade edilen Tekin Küçükali, bugün yaşananları yorumlamaktan utandığını söyledi.

 

 

“Sözün bittiği yerdeyiz”

 

 

Tekin Küçükali, kurumun depreme müdahalede geç kılınıp kalınmadığına ilişkin sorumuza “Ben bu durumda utanıyorum” diye yanıt verdi.

Küçükali’ye göre kurum hızlı müdahale edemedi. Gerektiği gibi de reaksiyon gösteremedi. Eski Kızılay Genel Başkanı, “Bu yapılacak iş değil. Başka bir şey oldu. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

 

 

“Geçmişe göre imkanları çok daha fazla”

 

 

“Ne oldu, niye böyle bir şey yaşandı” sorusunu yönelttiğimizde ise Küçükali “acı, acı” gülümseyerek şunları söyledi:

“Çünkü eski yetkin kadrolar yok oldu. Yeni gelenler de işi bilmiyor. Geçmişe göre imkanları arttı. Her şey daha fazla. Personel de daha fazla. Bu organizasyondan sıkılıyorum, utanıyorum gerçekten. Böyle olmaması lazımdı.”

 

 

“Bu kadarını demekle yetineyim”

 

 

“Kızılay 1999’da olduğu gibi bir kez daha sınıfta kaldı” sorusuna önce temkinli yaklaşan Tekin, “Büyük ve köklü bir kurum için böyle demek zor. Ama olup bitenleri görünce de insan yakıştıramıyor. Ben burada genel başkanlık yaptım. Bunu dersem olmuyor. İçimiz kan ağlıyor. Böyle bir durum var.”

“Ne yapılması gerekiyor” şeklindeki sorumuza ise Tekin Küçükali, “söz çok ama günü değil” dercesine “Sevgili dostum. Bu kadarını demekle yetineyim. Utanıyorum. Yüreğimiz kan ağlıyor ve sözün bittiği noktadayız” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.