Erken seçim nisan ortası veya Mayıs başı!

Erken seçim nisan ortası veya Mayıs başı!
16 Aralık 2022 12:10

İktidar, seçim senaryosu üzerinde çalışıyor; erken seçim için nisan ayı ortası, mayıs ayı başı konuşuluyor…

 

 

Ülke, seçim atmosferine girerken, erken seçimin olup olmayacağı tartışması sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimlerin vaktinde yani Haziran ayında olacağını söylemesine rağmen, AKP kulislerinde seçim için farklı tarihler dile getiriliyor. Bazı AKP’li yöneticiler, seçimlerin Haziran ayında olmasını zor olarak değerlendiriyor.

 

 

ERKEN SEÇİM NİSAN ORTASI VEYA MAYIS BAŞI
AKP kulislerinde, erken seçimin 6 Nisan tarihinden önce olmasının “imkânsız” olduğu ifade ediliyor. 6 Nisan tarihinden önce seçime gidilmesi durumunda eski Seçim Kanunu’nun uygulanacağı, bu nedenle seçimlerin 7 Nisan’dan sonra yapılacağı vurgulanıyor. AKP’li yetkililer, seçimler için Nisan ortasının ya da Mayıs ayı başının daha uygun olacağını söylüyor. Ayrıca seçimde ikinci tur ihtimalinin olduğunu belirten bazı AKP’li yetkililer, Haziran ayında seçimin olmasının uygun olmayacağını söylüyor.

 

 

MUHALEFET ERKEN SEÇİME HAZIR
İktidarın, seçimi öne çekmesi durumunda TBMM’de muhalefet milletvekillerinin de onay vermesi gerekiyor. Cumhur İttifakı’nın milletvekili sayısı 336’da kalırken, ülkenin erken seçime gitmesi için 360 milletvekilinin el kaldırması gerekiyor. Muhalefet parti milletvekilleri, iktidarın erken seçimi TBMM’ye getirmesi halinde “bir gün bile durmadan seçime evet diyeceklerini” ifade ediyor.