Erkek Memesi Neden Var Ne işe Yarar?

Erkek Memesi Neden Var Ne işe Yarar?
18 Eylül 2021 08:52

Erkeklerin memesi hakkında birçok soru cevap bekliyor. Bu sorulara verilecek cevaplar aslında bir merakı gidermenin de ötesinde bilimsel bir gerçekliğe dayanıyor. Erkeklerin memesi süt vermiyor ve bu nedenle insanlar tarafından varlıkları biraz daha ilginç bulunuyor. Estetiksel açıdan düşündüğümüzde doğuştan gelen alışkanlık sebebiyle varlıkları kabul edilebilir olsa da, esasında bu varlığın nedeni daha çok merak ediliyor.

 

 

Bilimsel Gerçekliği ile Erkeklerde Meme Neden Var?

Erkek memesi ne işe yarar? Gibi bir soruya cevap verecek olursak, esasında herhangi bir fonksiyonu olduğunu söylemek mümkün değil. Yani kadınlarda bebeklerin ve dolayısıyla insanların doğumdan sonra ilk ve en önemli besin kaynağı olan süt bulunuyor. Ancak erkekler için bunu söylemek mümkün olmuyor.

Erkeğin memesinin olma nedeni, doğrudan bebeğin anne karnındaki varlığı ve gelişimiyle alakalıdır. Bilimsel araştırmalar bu açıklamayı gösteriyor. Yumurtanın döllenmesiyle oluşan bebeğin ilk oluşmaya başladığı yerlerden biri meme kısmı oluyor. Bebeğin cinsiyeti ise sonraki haftalarda belli oluyor. Yani aslında meme oluşumu cinsiyete bağlı olmayıp, tamamen bebeğin oluşumundan kaynaklanıyor.

Bebek gelişimini tamamlarken memelerin ilk belirgin olan yerler olması, erkeklerde meme olmasının sebeplerinden biri oluyor. Sonrasında cinsiyet netleşince erkeklerde meme gelişimi duruyor. Aslında kızlar için de bunu söylemek mümkündür. Zira kızlarda da meme oluşumu başlasa bile gelişimi ergenliğe yakın dönemlerde devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında kızlarda da ergenliğe kadar bir gelişimden bahsetmek mümkün olmayacaktır.

Erkeklerinde Süt Üretme Potansiyeli Bulunuyor

Her ne kadar meme uçlarında açık olmayıp süt verme durumu olmasa da yapılan araştırmalara göre memeli erkeklerde sadece yarasa ve insanlar süt üretme potansiyeline sahip görülüyor. Yani aslında bir süt üretme potansiyeli olsa da göğüslerin fiziksel yapısı nedeniyle süt vermesi mümkün olmuyor.

Erkek memesi neden var? Ve ne işe yaradığına dair sorulara anlaşılır bir şekilde cevap verdik. Bilimsel terimler ile bir anlatım karışık olacağı için, konuyu biraz daha sade sunmaya gayret ettik.