Ergenekon'da tahliye yok

Ergenekon'da tahliye yok
27 Temmuz 2012 19:56

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak milletvekili Prof. Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli tuğgeneral Veli Küçük, CHP İzmir milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneral Hurşit Tolun’un tahliye taleplerini reddetti.

HABERAL FENALAŞTI
 
Mahkeme heyeti tahliye talepleri hakkındaki kararını okuken Mehmet Haberal fenalaştı. Haberal’a mahkeme salonuna gelen sağlık ekipleri müdahale etti.
 
Mahkemeye heyeti 68 tutuklu sanık için gerekçeli kararı okumaya başladı ancak tepkiler nedeniyle ara verdi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin olarak celse arasında Cumhuriyet Savcısı’nın yazılı mütalaasının alındığını bildirdi.
 
Başkan Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin 58 sayfalık karar oluşturulduğunu, bu kararın sanıklar açısından genel olan hükümlerinin bir kez okunacağını, kişilerin özel durumlarının ise tek tek okunacağını bildirdi.
 
Üye hakim tarafından 68 tutuklu sanıktan 41’ine ilişkin kararlar okundu.
 
Buna göre CHP milletvekili Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay ile Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 41 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.