Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Hilmioğlu oğlunu kaybetti

Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Hilmioğlu oğlunu kaybetti
15 Ekim 2012 09:03

Nöbetçi hakime ulaşmak 8 saat sürdü!

Ergenekon davasından tutuklu yargılanan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun oğlu Emir Hilmioğlu önceki akşam Ankara’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Emir’in cenazesi Başkent Üniversitesi morguna kaldırıldı

Ergenekon operasyonu kapsamında Nisan 2009’dan bu yana tutuklu bulunan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun oğlu Emir Hilmioğlu, önceki gece Ankara Çubuk’ta geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olan Emir Hilmioğlu yönetimindeki 06 DG 1869 plakalı araç, halk otobüsüne arkadan çarptı.

Hukuksuzluğa karşı çıkmak

Kaza sonucu Emir Hilmioğlu hayatını kaybederken arabada bulunan Pınar Ertaç ve Burahan Bahadır ise yaralandı. Hilmioğlu’nun cenazesi Keçiören Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından kendi okuduğu okul olan Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi morguna kaldırıldı. Başkent Üniversitesi’nde Emir’in cansız bedenini okul arkadaşları karşıladı.

Emir Hilmioğlu’nun babasının da içinde olduğu özel görevli mahkemelerde görülen davalardaki hukuksuzluğa karşı çıkmak için Hukuk Fakültesi’ne gittiği öğrenildi. Emir, Haziran 2010’daki “Babamı bekliyorum” etkinliğinde de bir konuşma yapmıştı.

Koğuşta gazeteler toplandı

Dün sabah saatlerinde acı haberi öğrenen Fatih Hilmioğlu’nun koğuş arkadaşları Mehmet Perinçek ve Prof. Dr. Yalçın Küçük, Fatih Hilmioğlu’nun acı haberi
televizyondan öğrenmesini engelledi. Mehmet Perinçek ve Yalçın Küçük,
koğuştaki tüm gazeteleri toplayarak televizyonu da açmadı.

Karaciğer kanseri olan Hilmioğlu’na acı haberi avukatı ve ağabeyi Hayati Hilmioğlu verdi. Dün sabah saatlerinde Ankara’dan yola çıkan Avukat Hilmioğlu, Silivri Cezaevi’ne gelerek kardeşine acı haberi ulaştırdı. Hilmioğlu’nun cenazeye katılması için gerekli izin ise Silivri Adliyesi’ndeki nöbetçi hakime ulaşılamayınca 8 saat sonra alınabildi. Hilmioğlu’nun Arman adından bir oğlu daha bulunuyor. Yurtdışında bulunan Arman Hilmioğlu’nun da acı haber üzerine Türkiye’ye dönüş yaptığı belirtildi.
Bu arada Ergenekon davasından tutuklu yargılanan emekli Yarbay Mustafa Dönmez’in 22 yaşındaki oğlu Alp Kaan Dönmez de 1 Eylül cumartesi günü Azerbaycan’da trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.