Ergenekon davasında hapis yatan Arık’ın avukatlık ruhsatı iptal edildi!

Ergenekon davasında hapis yatan Arık’ın avukatlık ruhsatı iptal edildi!
14 Eylül 2019 10:49

Ergenekon davasında hapis yatan Teğmen Arık’ın avukatlık ruhsatı, beraat etmesinden 3 gün sonra dava gerekçe gösterilerek iptal edildi. Arık, “Bir mesleğimi FETÖ’cüler çaldı, diğerini çaldırmam. Bu tarz saldırılara halen maruz kalmamın sebebi Mustafa Kemal’in askeri olmamdır. Hiçbir şekilde hak yemedim, hakkımı da yedirmem. Don Kişot misali mücadeleme devam edeceğim” dedi.

 

 

 

Ergenekon kumpas davası kapsamında 16 ay hapis yatan Teğmen Cihan Arık, 2013 yılında başladığı hukuk eğitimini 2016 yılında tamamladı. Adalet Bakanlığı, Arık’ın avukatlık ruhsatını 2019’un nisan ayında “Ergenekon davasının devam etmesi” gerekçesiyle reddetti. Barolar Birliği bu karara direnip mayıs ayında ruhsat verme kararı aldı. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı 30 Mayıs’ta yürütmeyi durdurma istemli dava açtı. Mahkeme iptal kararını 4 Temmuz’da, yani Ergenekon davasında Cihan Arık ve diğer sanıkların beraat ettiği 1 Temmuz tarihli duruşmadan 3 gün sonra açıkladı.

 

 

SİSTEMATİK YILDIRMA

 

 

Konuyla ilgili Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar‘a konuşan Cihan Arık şu sözleri söyledi: “2010 yılında cezaevinden tahliye olduktan sonra 5 yıl TSK’de çalıştım. 2013 yılında hukuk fakültesine başladıktan sonra geçici görevle Şırnak’a gittim. Zor şartlar altında 2016 yılında mezun oldum. Hatta ben fakültede okurken bazı amirlerim okulunu dondur seni sınavlara göndermeyiz diye açıktan tehdit ettiler. Bu insanlara ve her şeye rağmen başarıyla eğitim hayatımı tamamladım. Haksızlıklar ve yıldırma çabaları 2013’te ayyuka çıkmıştı. Sicillerimizi bozmaya başladılar.

 
‘NEDENİ M. KEMAL’İN ASKERİ OLMAM’

 

 

O yıl şu an görevde olan bir general bizzat benimle görüşerek ‘Seni Şırnak’a göndermeyelim, hukuk fakültesini de kazanmışsın. TSK’de bu dava devam ettiği sürece bir geleceğin olmaz’ demişti. Ve ‘Gel seni ayıralım rahat rahat üniversiteni bitir’ diye ilave etti. Ben de ‘Sağ olun komutanım, ben Mustafa Kemalin askeriyim, vazifeden ve vatan sevgisinden vazgeçmem’ dedim. Son olarak 2015’te Şırnak’tayken bir komutanım okulunu dondur sonra bitirirsin demişti. O komutan da daha sonra FETÖ’den ihraç edildi. Sistematik yıldırmalar tahliye olduktan sonra hep devam etti. Şimdi de Adalet Bakanlığı ruhsatımı elimden aldı.

Bu son kumpas, bardağı taşıran son damla oldu. Geçmişte TSK’deki geleceğimi gasp ettiler, şimdi de avukatlık mesleğimdeki geleceğimi gasp ediyorlar. Neden? Gayet açık, Mustafa Kemal’in askeri olduğum için. 2009’da mahkemede hâkimlerin yüzlerine söylediğim sözlerin aynısını maalesef 2019 yılında yine söylüyorum, çünkü değişen bir şey yok. Adaleti gündüz fenerle sokaklarda dolaşarak arıyoruz. Hiçbir şekilde hak yemedim, hakkımı da yedirmem. Azim ve kararlılıkla tüm engellere karşı Don Kişot misali mücadeleye devam edeceğim.”

 
YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

 

 

Cihan Arık’ın ruhsatının iptal edilmesi ile ilgili olarak Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma kararını” kaldırdı. Fakat davayı reddetmedi ve tekrar görüşmek üzere yerel mahkemeye gönderdi. Mahkeme önümüzdeki hafta yürütmeyi durdurmayı tekrar görüşecek.

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1579249/Tegmene_son_kumpas.html