Erdoğan’ın ‘128’ vurgusu bilinçli mi, bilinçaltı mı?

Erdoğan’ın ‘128’ vurgusu bilinçli mi, bilinçaltı mı?
6 Haziran 2021 08:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını yaptığı yeni anayasa çalışmasında ilk adımı MHP attı.

 

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 100 maddeden oluşan teklifi geçtiğimiz haftalarda Erdoğan’a gönderdi. Erdoğan da anayasa ile ilgili son yaptığı açıklamada, “128 madde üzerinde bir çalışma yaptıklarını” duyurdu, bittikten sonra ilk olarak Bahçeli’ye takdim edeceklerini söyledi.

 

 

Erdoğan’ın üzerinde çalıştıkları madde sayısını “128” olarak vermesi ise ilgi çekti. Merkez Bankası’nda 128 milyar dolar rezervinin kaybı ile ilgili tartışmalar sürerken anayasa çalışmasının 128 madde olması “tartışmanın bilinçaltına yerleşmiş olduğu” yorumlarına neden oldu. AK Parti’de ise durum farklı yorumlandı. Üst düzey bir yöneticiye göre Erdoğan’ın anayasa çalışmasıyla ilgili “128 madde” vurgusu “Bilinçaltı değil tersine bilinçli bir açıklama”ydı.

 

 

128 madde olduğu açıklanan çalışmanın henüz bir taslak olduğuna dikkat çeken yöneticiye göre bazı maddeler birleştirilerek ya da ayrılarak rahatlıkla 125 ya da 130 madde yapılabilirdi. Ama Erdoğan 128 vurgusu yaparak rezerv tartışmasını dikkate almadığı, tersine “bunlara takılmamak gerektiği” mesajını veriyordu…