Erdoğan’a Kamu-Sen itirazı

Erdoğan’a Kamu-Sen itirazı
27 Eylül 2013 13:20

Kamu-Sen hükümeti uyardı: Tek çatı adımını atarsanız karşısınızda bizi bulursunuz!

 

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışan için kazanılmış en büyük haklardan birinin, iş güvencesi olduğunu belirterek, “Tüm memurları karşı karşıya oldukları tehlike konusunda uyarıyor, yapılan yanlış yönlendirmelere kanmamaları ve güvencelerine sahip çıkmaları için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

 

ESNEK İSTİHDAM, GÜVENCELİ İŞ TEHDİDİ

 

Koncuk, yaptığı basın açıklamasında, yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada istihdam alanında yaşanan sorunların temelinde sürekli, güvenceli işlerin azalması, esnek istihdamın, güvencesiz çalışmanın ve sendikasızlaşmasının yattığını dile getirdi.

 

İŞÇİ VE MEMURUN TEK ÇATI ALTINDA OLMASI

 

Çalışan için kazanılmış en büyük haklardan birinin, iş güvencesi olduğunu vurgulayan Koncuk,
“İşçi ve memurların çalışan olarak tek hukuki çatı altında toplanması, özellikle devletin asli ve sürekli görevlerini yürütmekte olan memurlarımızın işçiler gibi sözleşmeli statü ile çalışmalarına ve devletin devamlılığı ilkesinin zedelenmesine yol açacaktır” uyarısında bulundu.

 

DEVLETİN YÖNETİM ŞEKLİ DEĞİŞTİRİLİYOR

 

Koncuk yapılmak istenen düzenlemeleri Kamu-Sen olarak, devletin yönetim şeklinin de değiştirilmesini içeren bir paketin ilk belirtileri olarak gördüklerini aktardı.

 

“Memurluk güvencesinin kaldırılması ve işçi ve memurların çalışan olarak aynı statüde değerlendirilmesi yolundaki girişimlere en şiddetli tepkiyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” diyerek kararlılık beyan eden Koncuk, memurları uyardı.

 

Koncuk açıklamasını, “Memurlarımızı yapılan yanlış yönlendirmelere kanmamaları ve güvencelerine sahip çıkmaları için harekete geçmeye davet ediyoruz. Memurun güvencelerini yok etmek isteyenler, 2 milyon 600 bin kamu çalışanının çelikleşmiş iradelerini karşılarında bulur. Böyle bir girişim durumunda, Türkiye’yi en etkili eylemlerle inleteceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” diyerek bitirdi.