Erdoğan onbinlerce insana ‘Ali’siz Alevi’ dedi

Erdoğan onbinlerce insana ‘Ali’siz Alevi’ dedi
27 Mayıs 2014 12:45

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında haftasonu Almanya’da düzenlenen miting ile ilgili konuştu.

 

 

Erdoğan; gerçekleştirdiği miting sırasında onbinlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi için “Almanya’da aynı gün toplantımızın yapıldığı muhteşem salonun yakınından bir nehir geçiyor; nehrin karşı tarafında da oradaki Ali’siz Alevilere orada miting yapma izni veriyorlar. Bizim yaptığımız veya yapacağımız o toplantıyı acaba nasıl sabote ederiz bunun gayreti içindeler. Bunlara rağmen Alman yönetimi orada tedbirlerini iyi almıştı. Aynı anda bizim toplantımızın olduğu bölgeye yakın 5 ana merkezde o gün bize karşı gruplar toplantı yaptılar” dedi.

 

 

AÇILIN KAPILAR ŞAHA GİDELİM DİYE MEDET ARAMA DÖNEMİ ASIRLAR ÖNCESİNDE KALMIŞTIR

 

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında Pir Sultan Abdal’ın “Açılın kapılar Şah’a gidelim” şiirine gönderme yapması dikkat çekti. Erdoğan “Biz defalarca reform yaptık, daha da yapacağız. Normalleştikçe ülkemiz, asırlardır devam eden sorunlar tek tek ortadan kalkıyor. Bütün anlamsız yasaklar, kısıtlamalar, biz alevi kardeşlerimizin sorunlarını bir istismar olarak kullanılmasına asla izin vermeyiz. Hızır paşalar asırlar öncesinde kalmıştır. Açılın kapılar şaha gidelim diye, medet arama dönemi de asırlar öncesinde kalmıştır” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan, Soma’da yaşananlar ile ilgili olarak ise; “Alevi vatandaşlarımızı sağdan soldan toparlayıp Soma’ya getiriyorlar. Neden? Bu defa da Soma’yı karıştıracaklar” ifadelerini kullandı.