Erdoğan Mısır’daki olayların suçunu İsrail’de buldu

Erdoğan Mısır’daki olayların suçunu İsrail’de buldu
20 Ağustos 2013 15:13

AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’da yaşanan gelişmelerin arkasında İsrail’in olduğunu ileri sürdü.

 

“Şu anda Mısır’da ne diyorlar? Demokrasi sandık değildir. Arkasında ne var? İsrail… Elimizde belgeler var… İsrail 2011 seçimleri öncesinde Adalet bakanıyla bir entelektüel, o da Yahudi, Fransa’da “Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da, kazanmış olmayacaklar, çünkü demokrasi sandık değildir” dediler. “

Erdoğan Mısır’la ilgili acı bir benzetme yaptı:

“Bir Hacı Bektaş düşmanı saldırıda bulunuyor. Ancak muhalefet milletvekilleri saldırgana etten duvar örüyorlar. Saldırganı okşuyorlar. Bu kendini bilmez kısa bir süre sorgulandıktan sonra bakıyorsunuz hemen ödüllendirilircesine salıveriliyor. Sonra utanmadan sıkılmadan diktatörlükten bahsediyorlar. Kimse kusura bakmasın. Diktatörlüğün olduğu yerde kimse diktatörlüğü ağzına alamaz. Gazeteler dergiler televizyonlar yayın yapamaz. Sallandırırlar, Mısır’da olduğu gibi.

Türkiye’de kim böyle bir şeyden bahsedebilir. Çıkacaksın meydanlarda konuşmanı yapacaksın. Kanuna aykırı olarak bunları yapacaksın. Sevsinler seni.”