Erdoğan ABD emriyle Esad'a düşman oldu

Erdoğan ABD emriyle Esad'a düşman oldu
15 Eylül 2012 08:18

“AKP 4 ayda fikir değiştirip, Irak Savaşı’nda Bush yönetimine destek olmak için lobi yapmış bir partidir. Dün ‘Kardeşim’ dediği Esad’a bugün ABD emriyle düşman oluyor” diyen CHP Oran, Başbakan’a “1996-2002 yılları arasında ABD’ye kaç ziyaret yaptınız, bu ziyaretlerde Dışişleri Bakanlığı, CIA ile görüştünüz mü?” diye sordu

CHP Genel Başkan YardımUmut Oran, CIA’nın finansörleri arasında olduğu
ABD Düşünce kuruluşu RAND Corporation’un 1996’daki bir raporunda, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan da Recep Tayyip Erdoğan olmalı” dediğini belirterek, konuyu TBMM’ye taşıdı. Oran Başbakan Erdoğan’ın ABD emriyle Esad’a düşman olduğunu söyledi.

Umut Oran Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde,”AKP yönetiminin daha parti kurulmadan yıllar önce, hatta 28 Şubat sürecinden bile önce ABD ile belirli ilişkiler geliştirtığı RAND gibi kurumlarda yapılan senaryolara uygun olarak hareket ettiğidir” dedi.

1996 RAND raporu: Erdoğan Başbakan olmalı

1996 yılında hazırlanan raporu hatırlatan Oran, ” RAND, ‘Başbakan Tayyip Erdoğan olmalı’ diyor. Bakıyoruz, AKP kurulmadan önce Tayyip Erdoğan ABD’ye birçok ziyarette bulunuyor nihayetinde de bu parti kuruluyor. Aradaki ilişkinin somut göstergesi, AKP’nin politikalarıdır. AKP 4 ayda fikir değiştirip, Irak Savaşı’nda Bush yönetimine destek olmak için lobi yapmış ifadelerini kullandı.

Oran, Başbakan Erdoğan’a, “1996 – 2002 yılları arasında ABD’ye kaç ziyaret bu ziyaretleri ABD Dışişleri Bakanlığı, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) veya herhangi bir devlet kuruluşu ile görüştünüz mü?” diye sordu.