Erdal İnönü'yü saygıyla anıyoruz

Erdal İnönü'yü saygıyla anıyoruz
31 Ekim 2012 14:19

Bugün Erdal İnönü’nün ölümünün 5. yıldönümü.

 
 
31 Ekim 2007 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden merhum Erdal İnönü için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, İnönü’nün eşi Sevinç Sohtorik, bazı aile yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. 


 
Türkiye politik yaşamına ve bilim dünyasına büyük katkıları olan Erdal İnönü için hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.  

Biz de Halkın Habecisi olarak  ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün oğlu ve eski SHP Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyoruz.

Erdal İnönü kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün oğlu olan Erdal İnönü, 1964 – 1974 arasında ODTÜ’de Fizik Profesörü olarak çalıştı. İnönü, aynı üniversitede rektörlük de yaptı.
 


 
Boğaziçi Üniversitesi’nde dekanlık görevi de alan İnönü, 1983’te siyasete atılarak SODEP kurucu Genel Başkanı oldu. SODEP ile Halkçı Partinin Birleşmesi sonucu kurulan SHP’nin ilk olağanüstü kurultayında SHP Genel Başkanı seçildi. 

1991 Genel seçimlerinden sonra DYP ile SHP’nin kurduğu koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.