Engin Altay CHP Genel Başkan adayı mı?

Engin Altay CHP Genel Başkan adayı mı?
24 Ekim 2016 10:32

Sözcü Gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, bugünkü köşesinden CHP’de Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir ismin, genel başkanlık hayali ile doğu illerini gezdiğini öne sürdü. İşte o satırlar:

 

 

 

 

CHP’de yeni genel başkan adayı mı?

 

 

 

Ankara Fısıltısı Türkiye iç siyasetinin başkanlık tartışmalarıyla hareketlenmesi, ana muhalefette de hareketlenme yaratmış görünüyor.
CHP Genel Merkezi’nde, önümüzdeki günlerde bir tüzük kurultayı yapılması planlanıyor.

 

 

 

Ancak bu tüzük kurultayını ya da ardından gelecek başkanlık tartışmalarının yaratacağı kaotik siyaset iklimini, “fırsata çevirme” peşinde olanlar da yok değil…

 

 

 

CHP kulislerinde, halen parti yönetiminde olan önemli isimlerden birinin genel başkanlık için çalışmaya başladığı konuşuluyor.

 

 

 

Genel başkanlık için nabız yoklamaya başlayan bu siyasetçinin, ilk “denemeyi” ise geçtiğimiz günlerde Güneydoğu illerimizden birine yaptığı bir ziyaret ve orada yaptığı konuşmalarla gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

 

 

 

Kamuoyu önündeki pek çok etkinlikte Kılıçdaroğlu’nun en yakınında duran bu CHP’li siyasetçinin yaptığı ilk denemede, liderlik için pek geçer not alamadığı da kulislere yansımış durumda…

 

 

 

 

Engin ALTAY kimdir?
15 Aralık 1963 yılında Sinop ili Erfelek ilçesinde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Erfelek ilçesinde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi. Sivas ve Sinop illerinde öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği yaptı.

 

Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

 

 

 

22,23 ve 24. Dönem Sinop, 25. dönem İstanbul milletvekili seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 22. Dönemde Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu başkanlığını yürüttü.

 

 

 

2004 – 2008 yıllarında CHP MYK Üyeliği, 2010-2012 yıllarında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Kurultayında Kurultay başkanlığı yaptı.

 

 

 

Halen TBMM CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilmekte.