Emine Ayna yasaktan nasıl kurtuldu?

Emine Ayna yasaktan nasıl kurtuldu?
12 Aralık 2009 11:22

Anayasa Mahkemesi DTP’nin en ılımlı ismi Ahmet Türk’ün milletvekilliğini düşürüp yasaklarken şahin kanadın önde gelen ismi Emine Ayna için herhangi bir işlem yapmadı. Peki Neden? İşte Emine Ayna’yı kurtaran neden!

Anayasa Mahkemesi DTP lideri Ahmet Türk’ün milletvekilliğini düşürdü ve 5 yıl siyaset yasağı getirdi.

Partinin eşbaşkanı konumunda olan ve sert söylemleriyle tepki çeken ve partinin şahin kanadından olan Emine Ayna ile ilgili bir yasak talebi olmadığı için herhangi bir işlem yapılmadı.

Peki neden ?

DTP hakkında kapatma davası 2 yıl önce açıldı. Yani iddianamedeki eylemler iki yıl ve daha öncesini kapsıyor. Son iki yıl içinde yapılan eylemler dava konusu edilmedi.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya bu süre içinde ek iddianame hazırlayabilirdi. Ek iddianamede Demokratik Açılım sürecinde yaptığı çıkışlarla ortamın gerginleşmesine neden olan,Demokratik Açılımı “zıkkım” olarak niteleyen, DTP tabanının kendilerinden, dağa çıkmalarını istediğini söyleyen Emine Ayna için de yasak isteyebilirdi. Başsavcı Yalçınkaya ne ayna için ne de son iki yıl içindeki olaylar için böyle bir yola gitmedi. DTP kapatılırken son iki yıl içinde şahin çıkışlarıyla tepki çeken DTP’liler kurtuldu.

(Samanyolu)