Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘köfteci’ yanıtı!

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘köfteci’ yanıtı!
27 Mart 2024 13:08

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum’un “Sen o bakanlıkların kapısından geçemezsin. Seni bakanlığa alsalar alsalar bakanlığın kantinine köfteci olarak alırlar” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Kurum’un köfteciyle ilgili sorunu var. Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. Bu söylemlerine bakılırsa esnaf olamaz. Esnaflığın ne anlama geldiğini bilmeyen bir insan, yüzde 30’a yakını esnaf olan İstanbul’a nasıl hizmet edecek? Köfte ile köfteciyle, esnaflıkla sorunu var. Ama bu seçim, 31 Mart’ta esnafın, köftecilerin zaferi olacak. Çok kötü bir sınav verdi ama umarım ona hayat dersi verir bu seçimin sonucu” dedi.

 

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

 

 
Bakanların seçim çalışması yapması

 
“Ben İstanbul’da halkımızın acilen bunları görevlerine yollaması gerektiğini düşünüyorum. 1 Nisan’da topuklayarak, koşa koşa Ankara’ya dönmeleri için iyi bir fark yemeleri gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımız bize oy versinler ki, bir an önce görevlerine dönsünler. Türkiye Cumhuriyeti kabinesi ilk defa bu kadar işlerini boşlamış durumda. Dışişleri Bakanlığı gündeminde bir yığın sorunlar var, Bakan seçim çalışmasında Kurum’a oy istiyor. İçişleri bakanı seçim güvenliğinden sorumlu ama seçim çalışması yapıyor. Bu milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz siz? Her makamın ağırlığı var. İçlerinde itibarlı olduğuna şahitlik ettiğim isimler var. Umuyorum bu söylediklerimi dinlerler ve bir an önce görevlerinin başına dönerler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir. İnanıyorum ki 1 Nisan’da koşa koşa Ankara’ya gidecekler.

 

 

Seçim güvenliği için hazırlıklar

 
Türkiye’de geriye dönüp bakarsak, 15-16 seçimdir, son derece insanlarımız tedirgin ve kaygılıdır. O bakımdan sandıkta görev alma sorumluluğu alanlar demokrasi kahramanlarıdır. Bu sorun, sandık güvenliği çağdaş ülkelerde konuşulmaz ama bizde maalesef ki, sandıklarda oyların tasnifi ve sayımında gerekli tedbirleri almayıp, tartışılmasına yol açan iktidardır. Biz İstanbul’da bunu başardık ve bu seçimde de bunu başaracağız. Fakat ben İstanbulluların İstanbul gönüllülerini arayarak, CHP il ve ilçe başkanlıklarıyla irtibata geçerek görev alabileceklerini söylüyorum. Oyunuzu kullandıktan sonra, okulun bahçesinde oturun, sohbet edin, halay çekin ve sonuçları alıp öyle gidin.

 

 

Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili “Dipsiz kuyu misali, eriyip gidiyor” açıklaması

 

 

Trajikomik bir durum. Yakında sebep-sonuç meselesi üzerinden yürüyüp ‘Bütün olanların sorumlusu, suçlu enflasyondur deyip, enflasyonu kendine rakip ilan edip onunla kavga edebilir. Tabiki eriyor, bu şekilde devam ederse erimeye de devam edecek.

 

 

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar

 
Birincisi, ben tabii TFF Başkanı değilim. Bu konunun muhatabı onlar ve kulüpler. Siyaset sporun içine girmemeli, spor bağımsızlaşmalı. Dünyada sporu devletin yönettiği birkaç ülke kaldı; Rusya, Çin ve biz. Devlet, spor kulüplerinin var olan sorunlarını çözmeli ve spordan elini çekmeli. Ama istiyorlar ki, kulüp başkanlarını, federasyon başkanlarını kendileri atasın.”