Ekrem İmamoğlu yanıtladı: Rakibi kim?

Ekrem İmamoğlu yanıtladı: Rakibi kim?
8 Mart 2024 09:12

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İstanbul’u atlama taşı olarak görüyor” sözlerine ilişkin konuştu. İmamoğlu, “Böyle bir şey yok. Atlama taşı diye, ben hayatım boyunca siyaseti bir meslek görmedim, siyaseti de yarın bırakabilecekmiş gibi yapıyorum” dedi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk oldu. İmamoğlu’nun Fatih Altaylı’nın “Sayın Cumhurbaşkanı İBB’yi bir atlama taşı olarak görüyor, onun asıl derdi başka diyor, hakikaten bunu bir atlama taşı olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti. İmamoğlu şunları söyledi:

“Hatırlayın seçim bitti, İngiltere’den gelen bir gazetecinin röportajında adam bana bir soru sordu ben de ‘God knows’, Allah bilir dedim. Hayda Allah bilirden bizi cumhurbaşkanı adayı yaptılar. Günün sonunda adayımız Sayın Kılıçdaroğlu oldu, seçimi kaybettik. Bu değişmeli dedim. Dediler ki Ekrem İmamoğlu genel başkan olacak. Olmadım, Sayın Özel oldu ben yine İBB adayı oldum. Böyle bir şey yok. Atlama taşı diye, ben hayatım boyunca siyaseti bir meslek görmedim, siyaseti de yarın bırakabilecekmiş gibi yapıyorum. Niye atlama taşı diyeyim? Benim İstanbul’la ilgili çok güçlü hayallerim var.”

 

 

RAKİBİ KURUM MU ERDOĞAN MI?

 
İmamoğlu, Altaylı’nın “Rakibinizi kim olarak görüyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Kim o gün benim aleyhime ya da beni muhatap alıp konuşuyorsa onu koyuyorum. Ama Sayın Kurum ile Sayın Cumhurbaşkanı kafa kafayalar, hemen hemen her gün benimle ilgili cümle kurmaya özen gösteriyorlar. Tabii ki rakibimiz Kurum ama sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’la ilgili duygularını benim söylememe gerek yok.”