Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’in beyaz listesinde!

Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik’in beyaz listesinde!
9 Ekim 2023 11:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanlığı yarışını Özgür Çelik kazandı. Ekrem İmamoğlu’nun 345 oyla liste başı olduğu seçimde Özgür Çelik rakibine 32 oy fark attı.

 

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na Özgür Çelik seçildi. Delegelerin 342’sinin oyunu Çelik alırken Cemal Canpolat ise 310 oyda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği Özgür Çelik, ‘değişimcilerin’ adayı olarak seçimi kazanırken, Cemal Canpolat ise Genel Merkez’in adayı olarak yarışı kaybetti. CHP İstanbul kongresi… Kim ne kadar oy aldı…

 

 

EKREM İMAMOĞLU BEYAZ LİSTEDE

 

 

Kırmızı liste Canpolat’ın belirlediği delegelerden oluşurken beyaz listede Çelik’in seçtiği delegeler yer aldı. Odatv’de yer alan habere göre beyaz listede İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer alırken kongrenin Divan Başkanı Çetin Soysal’ın da her iki listede de olması dikkat çekti.

Sandık seçmen listelerinde yazılı delege sayısının 655 olduğu seçimde 654 delege oy kullandı.

Sandıktan çıkan 654 zarfın 653’ü geçerli sayıldı. Bir zarf ise geçersiz sayıldı.

652 oy pusulasının geçerli bir oy pusulasının seçimi Özgür Çelik kazandı.

CHP Genel Merkezi’nin desteklediği Cemal Canpolat 310 oy, CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başı çektiği “değişimciler”in adayı Özgür Çelik ise 342 oy alarak seçimi kazandı.

Kongrede, CHP İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu, yönetim kurulu ve disiplin kurulu yedekleri ile kurultay delegeleri belirlendi.

Cemal Canpolat listesinde Ekrem İmamoğlu’na yer vermemişti.

t1

t2

t3

t4

t5

t6

t7

t8

t9

t10

t11

t12

t13