Ekrem İmamoğlu Büyükçekmece’de: İstanbul beni bekliyor

Ekrem İmamoğlu Büyükçekmece’de: İstanbul beni bekliyor
9 Nisan 2019 20:38

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Hasan Akgül’e tebrik ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

 

 

 

İBB’nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6’ncı kez Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Hasan Akgün’ü tebrik edip, yaklaşık 10 bin kişiye konuştu.

 

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

 

Hasan Akgün başkanımı kutlamaya geldim. Seçmen, sandıkta bir mesaj verdi. Seçmen dedi ki, bu şehre hizmet et. “Ama senin söylediklerini duyduk, hizmet ederken 16 milyon insanı bir bütün kabul ederek hizmet et. ”

 

Bu şehirde beraber çalışmaya ve beraber üretmeye varım. Göreceksiniz bu kardeşiniz İstanbul’un 39 belediye başkanını aynı şekilde karşılayacak. Hiç kimseyi birbirinden ayırmayacak, herkesi kucaklayacak. Efendim AKP’liymiş, MHP’liymiş, CHP’liymiş hiç birisini birbirinden ayırmadan İstanbul’a hizmet edeceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum.

 

‘Efendim, seçilirseniz Ankara ile ilişkileriniz nasıl olacak?’‘ Seçilirsem, Ankara ile ilişkilerim çok iyi olacak. Ben, hizmet için benden kaçanı kovalarım. Benden kaçamazlar. ”Efendim, ama Sayın Cumhurbaşkanı seni istemiyor…’‘ Öyle bir isteyecek ki. Bu şehrin yaşayanı değil mi kardeşim? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı değil mi? Bu millet oy verdi mi? Verdi. O zaman bu kardeşiyle, bu şehrin belediye başkanıyla bu ülkeye hizmet etmek zorunda. Bitti. 2 kere 2: 4. Barışmaya geldik, barışmaya.

 

“İSTANBUL BENİ BEKLİYOR”

 

Bu akşam eve giderken, siyasi düşüncesinden dolayı, yüzü asık biriyle karşılaşırsanız, gidin ona sarılın. Bizi kim bölebilir. Uydurma işler üretenler var. Onlara da kimse aldanmasın. Biz, devletin kurumlarına inandık, güvendik. Sandıklarda seçilenler belli oldu. Millet gitti, oy kullandı. Her şey belli oldu Oylar sayıldı. Birileri, başarısızlıklarına kılıf uydurmak istiyor olabilir. Beni ilgilendirmiyor. Biz, bu şehre hizmet etmeye geldik. On binlerce insanlar sandıkların başında. Hiç ayrılmayacaklar bu iş sonuçlanıncaya kadar. Emeklerine sağlık, Polisimizin, emniyetimizin emeklerine sağlık. Ayaklarına taş değmesin. Ama boğmayın bizi. Normalleşelim. İstanbul beni bekliyor, beni! İstanbul beni bekliyor.

 

Benim küçücük çocuklarımın eğitimleriyle, bu milletin huzuruyla, barışmasıyla, uzlaşmasıyla ilgileneceğim. Şu alanda herkes var. Ben, herkesten oy istedim. Bana da herkes oy verdi. Buna inanıyorum. Sandık işi bitti. O sandıktaki 16 milyon insanın oyunu tek görüyorum. Ve bu şehirde, hepinize, bana göre dünyaya örnek bir sözü hatırlatıyorum: ”Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”. Bu kadar basit. Biz, bugüne kadar şunu söyledik. Artık kimse birbirinin inancını, vatan sevgisini ölçmeye çalışmasın. Herkes bu vatanı çok seviyor. Daha güzel şeyler üreteceğiz.

 

Başka çabalara gerek yok, emniyetimizi polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin. biz bu şehirde devletimizin seçim tutanaklarında gerekli kurulların teminatları altında seçime girdik.

 

Şu kadar farkla oy kazandık vs. onları bir kenara bırakıyorum. İddialı konuşuyorum, -bu karakterimden asla ödün vermeyeceğim göreceksiniz,- benim kadar bu şehirde insanların gönlünü kazanan belediye başkanı görülmemiştir. Size söz veriyorum. Allah’ım ne benim yüzümden ne de sizin yüzünüzden gülücükleri eksik etmesin. Güzel yüreğinizle ve moralinizle göreceksiniz tüm sıkıntıları çözeceğiz.